1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Etiket Arşivi: Mimarlık Okulları

Mimar Adaylarının Yarışması Archiprix-TR Başlıyor!

Mimar Adaylarının Yarışması Archiprix-TR Başlıyor!

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere 18 yıldan bu yana düzenlenen ve ana sponsorluğunu Serra’nın üstlendiği Archiprix-TR 2012’ye başvurular 10 Eylül 2012’de tamamlanıyor. İnşaat sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu’nun yeni markası Serra’nın sponsorluğunda bu yıl 18’incisi düzenlenen Archiprix-TR yarışmasında sona yaklaşıldı. Türkiye’de mimarlık alanındaki en …

Devamı »

    Mimarlık Nedir, Mimarlık Sanatı

    Mimarlık Nedir, Mimarlık Sanatı

    Mimarlık Sanatı Mimarlık, insanların hem fiziksel mekânlara, hem de kendi duygu ve düşüncelerini anlatan biçimlere duydukları gereksinmeyi karşılayacak yapıları üretme sanat ve tekniğidir. Yerleşik yaşam biçimini benimseyen bütün toplumların mimarlığı vardır. Mimarlık yapıtları insan ürünü öteki yapıtlardan şu özellikleriyle ayrılır: * İnsanlar tarafından kullanılmaya uygun bir işlevi olması * Uzun …

    Devamı »

      Türkiye’de Mimarlık Eğitimi Veren Okullar ve İletişim Bilgileri..

      Türkiye’de Mimarlık Eğitimi Veren Okullar ve İletişim Bilgileri..

      Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yunus Emre Kampüsü 26470-Eskişehir Tel: 0.222 335 05 81/6650 Faks: 0.222.335 36 16 e-mail : mmf@mmf.mm.anadolu.edu.tr web : mmf.mm.anadolu.edu.tr Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Cengiz Topel Caddesi, Balıkesir Tel : 0.266.612 11 94-95 Faks: 0266. 612 12 57 e-mail: mimarlik@balikesir.edu.tr http://www.balikesir.edu.tr …

      Devamı »

        Haliç Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

        Haliç Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

        Mimarlık, bilgi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanarak estetik sonuçlara ulaşan bir meslek olarak tanımlanabilir. Toplumun tüm sosyal gereksinmelerine ve insanın estetik duygularına yanıt verebilecek mekanların yaratılması, restore edilmesi ve tarih boyunca kuşaklar arasındaki kültürel ilişkinin kurulması mimarinin temel görevi olmuştur. Bu görevi, öğrencilerine bilgi ve kültür olarak sunmayı amaç …

        Devamı »

          Trakya Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

          Trakya Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

          Tarihçesi Milli Eğitim Bakanlığı’nca 1976 yılında alınan kararla açılması öngörülen Edirne Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Edirne Ticaret Lisesi’nin Akademi için tahsis edilen bir bölümünde 21 Şubat 1977 tarihinde öğretime açılmıştır. İlk başkanlığını Prof. Dr. Selahattin ÇAKAL’ın yaptığı bu Akademi 2547 sayılı kanunun geçici 28. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı’nın …

          Devamı »

            Gazi Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

            Gazi Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

            Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1982 yılında kurulmuştur. Fakat tarihi 1966 yılında kurulan Zafer Mühendislik ve Mimarlık Özel Koleji ile 1967 yılında kurulan Yükseliş Koleji özel Mimarlık Okullarına dayanır. Bu iki özel okul 1971 yılında birleştirilmiş ve 1973 yılında ADMMA (Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi) olarak kamusallaştırılmıştır. 1982 yılında Gazi …

            Devamı »

              Selçuk Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

              Selçuk Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

              1970 yılında kurulmuş olan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinin çekirdeğini oluşturan Mimarlık Bölümü 1982 yılında yürürlüğe giren YÖK Kanunu ile Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bünyesinde mimarlık eğitimine başarı ile devam etmektedir. Mimarlık insan oğlunun doğal bir ihtiyacı olan barınma içgüdüsüne cevap olarak başlamıştır. Barınmanın yanısıra konaklama,ulaşım,ibadet,eğitim,sağlık ve ticaret gibi değişik …

              Devamı »

                Anadolu Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

                Anadolu Üniversitesi – Mimarlık Bölümü

                Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi – Mimarlık Bölümü Mimarlık insan tarafından yapılmış yada yapılaşmış çevrenin tasarımı olarak tarif edilebilir. Bu çevre fiziksel olduğu kadar doğal, kültürel, politik ve ekonomik koşullardan da etkilenir. Tasarım, yapılaşmış çevreyi geliştirmeyi amaçlayan yaratıcı bir müdahale sürecidir. Bu, aşağıda belirtilen özellikleri gerektirir: a)Doğal ve yapılaşmış çevrenin …

                Devamı »