1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Daha Az Para Harcayarak Şirketinizin Reklamını Yapabilirsiniz..

( www.dunyagazetesi. com.tr – Yatırımcı Köşesi – Arif UĞUR )

Bir şirketin reklamı için pahalı olmayan, hatta bedava sayılabilecek yollar var. Şimdi size fayda sağlayacak bu yöntemlerle ilgili bilgileri içeren bir liste vermek istiyorum.

1. Kalemi güçlü olan birinden sizin kim olduğunuzu, amacınızın ne olduğunu ya da karşı tarafa duyurmak istediğiniz her neyse onu anlatan bir metin hazırlamasını isteyin. Bu metini dilediğiniz kadar basit tutabilirsiniz.

2. Her yere orijinal poster yapıştırın ve broşürler dağıtın. Küçük basit broşürleri bilgisayarda kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bu broşürleri posta kutularına atın, araba camlarına iliştirin. İlan panolarına asın. Mağaza camlarına yapıştırın. Kapı kapı dolaşıp dağıtın.

3. Birinci, ikinci ve üçüncüye ödül vereceğiniz bir poster yarışması düzenleyin. Kazanan posteri çoğaltıp her yere gönderin.

4. Halk günü yapın. Çevredeki benzer şirketlere mektup gönderip davet edin. İkramda bulunun, fikir alış verişi yapın. Aranızda bir network kurmaya çalışın.

5. Bir mini dergi çıkartın. Derginin ilgili herkese ulaşmasını sağlayın.

6. Sevilen bir müzik parçası için şirketinizi anlatan sözler yazdırın. Bu ciddi veya mizahi olabilir. Önemli olan akılda kalmasıdır.

7. İlk kez ziyarete gelenlere mektup yazın ve tekrar davet edin.

8. Şirketinizle ilgili her fırsatta konuşun. Herkesi şirketinize davet edin.

9. Şirketinizle ilgili her yeni gelişmenin küçük ya da büyük olsun basında yer almasını sağlayın. Her yeni gelişmeyi tüm yazılı ve sözlü basına bildirin. Şirketinizin topluma olan faydasını öne çıkartın. Yapacağınız basın bildirilerinin profesyonel olmasına dikkat edin. Sadece bir satış reklamı gibi görünmesin.

10. Fuarlara katılmaya önem verin. Bu fuarlarda rakiplerinizi iyi tanıyın. Onların reklam malzemesine bakın. Fuara katılacağınızı tüm ilgili kişilerin bilmesini sağlayın.

11. Basit broşür hazırlayın. Basit ama doğrudan konunuzla ilgil olsun ve mesajınızı doğru versin. Broşürü okuyan ne sunduğunuzu iyi anlasın.

12. Şirketinize özgü antetli kağıtlar ve zarflar bastırın. Şirketinizin akılda kalmasını sağlayacak bir sloganı da antetlere dahil etmeyi unutmayın.

13. Özel program ve hizmetlerinizi kayda alın ve ilgili kişilere bu kaydın bir kopyasını gönderin.

14. Hakkınızda yerel basında yazılar yazılmasını sağlayın. Bunu sağlamak ulusal basınla karşılaştırıldığında daha kolay olacaktır.

15. Yerel radyo ve TV’de olabildiğince sık görünün ve reklam verin.

16. Diğer şirketlerden broşürlerinizi dağıtmasını isteyin. Siz de onlar için aynısını yapmayı teklif edin.

17. Çevredeki kişilerle ağ kurun, onlara birbirinizin reklamını yapmayı önerin.

18. Şirketinizi tanıtmak amacıyla mümkün olan her tür topluluk karşısına çıkıp konuşma yapın. Şirketinizi ve yapmaya çalıştığınız işi anlatın.

19. Şirketinizdeki çalışanlar, şirketin işleyişi ve ne yaptığınıza dair herkesin haberdar olmasını sağlayın. İşinize ne kadar özen gösterdiğinizi bilmelerini temin edin.

20. Tanıdıklarınızın özel günlerini kutlayan mesajlar yollayın. Davet edildiğiniz özel günlere büyük küçük demeden katılın. İnsanlar kendilerini unutmayanları unutmazlar.

21. Özel toplantılarda şirketinizi tanıtan slayt gösterileri hazırlayın.

22. Promosyon malzemesi olarak, tişört, anahtarlık, kalem vs. dağıtın. Herkes bedavayı sever. Bağışlar da promosyon malzemesi kadar tanıtıma fayda sağlar.

23. Seminerler verin. Şirketinizin uzmanlık konusuna dair genel bilgiler sağlayın. Bu tür seminerlerin doğrudan satışlarla ilgisi olması gerekmez. Alanınızla ilgili vereceğiniz genel bilgilerle insanların işinizi daha iyi tanımasını sağlarsınız.

24. Yılbaşı gibi günlerde şirketiniz amblemini taşıyan hediyeleden oluşan sepetleri mevcut ve potansiyel müşterilerinize gönderin.

“Kalite asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin sonucudur.”
John RUSKİN

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Sevdiğiniz İşi Bulmanın 15 Yolu

Sevdiğiniz işi bulmaya çalışırken daha fazla seçeneğinizin olmasını istediğiniz oldu mu? İşte bu konuda ufkunuzu …