1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2011 Kentsel Dönüşüm Yılı Oluyor!

TOKİ, depreme dayanıksız eski evlerin yenilenmesi için kolları sıvadı. TOKİ, 2011’de 500 bin konut hedefini yakalamak ve dönüşüm projelerine ağırlık vermeyi planladı

TOKİ, 2011 yılı içerisinde 500 bin konut hedefini yakalarak, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır olmak üzere kentsel dönüşüm projeleri kapsamında uydu kentler yapacak. Kurumdan yapılan açıklamada, yerel yönetimlerle birlikte 243 kentsel yenileme projesi, 188 bin 261 konutluk gecekondu dönüşüm çalışması başlattığı belirtildi. Deprem fay hatları haritasına göre strateji belirleyen TOKİ’nin, 2011 yılında deprem kuşağında yer alan yerleşim birimlerinin tahliyesine ağırlık vereceği, kentsel yenileme, gecekondu dönüşüm ve alt gelir grubu konut yapımını hızlandıracağı ‘hiç peşinatsız, 100 lira başlangıç taksitli, 45 metrekarelik 1+1’ konutların yapımını sürdüreceği kaydedildi.

55 BİN 1+1 KONUT YAPILACAK

Halen 14 bölgede yapımı tamamlanan sosyal yardımlaşma (1+1) konutlarının kuralarının çekilerek sahiplerini belirleme aşamasına gelindiği, bu konutların sayısının gelecek yıl içinde 55 bine ulaşacağı bildirilen açıklamada, sanayi kesimi için altyapısı tamamlanmış arsa üretimi ile tarımköy projelerine de devam edileceği bunun yanı sıra eğitim tesisleri, sosyal donatılar, ağaçlandırma ve çevre düzenlemelerine sosyal nitelikle projelere de ağırlık verileceği belirtildi.

Star

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Depremlerde Yıkılmayacak Binalar İçin Doğru Yalıtım Şart

İZODER’DEN DEPREM HAFTASI MESAJI Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye, orta ve …