1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Artık Yeni Trend; Suyun İçine İnşaa Edilen Oteller!

Otel piyasasında son trend, otellerin mümkün olduğunca suyla iç içe olmasını sağlamak. Okyanusun altına inşa edilen bir otel kompleksinden, yatak odası su yüzeyinin altında olan kulübelere kadar bu oteller, suyun ihtişamından yararlanıyor.

Shimao Songjîang Quarry Hotel

Otel, İngiliz merkezli Atkins Şirketi’nin mimarlarından Martin Jochman’ın başında olduğu bir tasarım ekibi tararından yaratılmış. Şangay yakınlarında, 100 metre derinlikteki eski bir maden ocağının havzasına yapılan otelde, şelale görünümünde bir asansör de bulunuyor. 5 yıldızlı bir otel projesi olan Songjiang Oteli, 400 yatak kapasiteli olacak. Otelin en ilginç yönlerinden bir tanesi, katlarının suyun altına kadar iniyor olması. Suyun altındaki bu iki katta da restoranlar, havuz ve diğer su sporlarının yapılabildiği bir kompleks olacak. Tüm odaların doğal ışık aldığı komplekste, yerin üstündeki bölümde yeşil çatı ve peyzaj düzenlemeleri kullanılarak, otelin doğanın bir parçası haline gelmesi için çalışılmış. Aynca otelin ısıtılmasında da jeotermal enerji kullanılacak. Otelde atık sular geri dönüşüme tabi tutulacak ve drenaj sitemi ile su kullanımında tasarruf sağlanacak. 2006’da başlayan otel inşaatımn, 2011 yılında bitmesi planlanıyor.

Utter Inn

Isveç’li sanatçı Mikael Genberg’in tasarımı olan bu otel odalan, İsveç’teki Mâlaren gölünde kullanılıyor. Türkçesi “Susamuru İni” olan “Utter Inn”de, kulübelerin suyun üstündeki kısmı tipik kırmızı İsveç evleri şeklinde yapılmış. Yatak odasmın bulunduğu kısım ise, suyun 3 metre altına kadar iniyor ve duvarlarında büyük camlar var. Utter Inn’in üst katında minik bir mutfak bulunuyor. Mutfakta minik bir buzdolabı ve ocak var ama, yemeğinizi kendiniz pişirmek istemezseniz çalışanlar size botla da getirebiliyor. Bu üst katta aynı zamanda ufak bir yemek alam ve hemen dışarıda da bir teras var.

Poseidon Undersea Resort

2010’da açılan otel, Jules Verne hayranlarının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Fiji’deki Mystery Adalan’nda bulunan otel, suyun 12.20 metre altında, mercan kayalıklarına bakan 24 sualtı suitiyle ünlü. Bunların dışında, 457 metrekarelik villalar ile bungalovlar da var. Otelde 3 tip konaklama imkanı sunuluyor: Özel plajlı, yüzeyden yüksekteki villalar, su üzerindeki bungalovlar ve suyun altındaki süitler. Otelde 1 hafta kalınabiliyor. Bunun 2 gecesini su alünda, 4 gecesini de su üstündeki yapılardan seçtiğiniz bir tanesinde geçirebiliyorsunuz. 6 restoran, 7 bar, su sporları merkezi, denizaltı kütüphane/ lounge’u, tiyatro salonu, konferans odası, (aynı zamanda düğün için ufak bir kiliseye de dönüşebiliyor) 9 delikli golf sahası, tenis kortları, büyük bir havuz ve sağlık kulübü var. Otelde 1 hafta kalmanın bedeli tek kişi için 15 bin dolar, çift kişi için ise 30 bin dolar. Buna 3 kişilik denizaltı kullanım dersi, 16 kişilik bir denizalüyla denizaltında tur yapmak, dalış dersi, yemekler, Nadi ve Suva havaalanlanndan özel uçakla otele getirilmek, Sea Trek sistemiyle mercan kayalıkları üzerinde yürüyüş yapmak, şarap tadım sınıfları, doğa bilimciler ve denizaltı bilimcileriyle özel dersler veya seminerler, size özel fotoğraf albümü, su sporları, tenis ve golften ücretsiz yararlanma, gurme yemekler ve içkiler de dahil.

Helix Hotel

2008 yılında inşasına başlanan, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Abu Dhabi’de inşa edilen otel, Amerikalı Leeser Mimarlık tararından tasarlanmış. Zayed Körfezi’nde 5 yıldızlı bir otel inşa edilmesi için açılan yarışmayı kazanan projede, 208 oda bulunuyor. Bir kısmı suyun üzerinde duran otelin içindeki büyük bir fıskiye, içerdeki nemin ve serinliğin korunması için yapılmış. Alt lobide “dinamik cam” denen, büyük ve perde gibi çalışan bir pencere var. Otelin içi çok soğuduğunda bu cam açılarak sıcak havayı içeri alıyor; çok sıcak olduğunda da kapanıyor. Otelin dışındaki bazı yerlerde, Leeser Mimarlık’ın tasannu olan ve “grow” denilen paneller bulunuyor. Bu paneller hem güneş enerjisini hem de rüzgar enerjisini kullanarak, otelin enerji ihtiyacını karşılıyorlar Otelin en ilginç yanlarından biri de, çatısındaki havuz. Bu havuzun dibi camdan yapılmış ve aşağıdaki 8 kattan da havuz görülebiliyor.

Hürriyet Emlak/Eda Utku

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Zbs Alfa Çelik KOBİ’lere 60 Ay Vadeli Çelik Fabrika Yapacak!

Bugüne kadar yaklaşık 350’ye yakın proje geliştiren ve 2008 Aralık ayında Zbs ile ortaklık kuran …