1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Makete Bakıp Ev Almanın 12 Altın Kuralı!

Çoğu inşaat firması artık sağlam zeminde olsada, inşaat halindeki bir yapıdan daire almak bütün yasal tedbirlere rağmen hâlâ risk olmayı sürdürüyor. Ev alırken sözleşmeye eklenecek bir takım ayrıntılar ise sizin elinizi güçlü kılıyor.

Öncelikle bitmiş, çevre düzenlemen dahi yapılmış bir ev almanızı tavsiye ederiz. İnşaat halindeki bir yapıdan daire almak bütün yasal tedbirlere rağmen hâlâ risk olmayı sürdürüyor. Gidiyor televizyonda durmadan dönen reklamlarının etkisiyle imrendiğiniz bir siteyi maket halinde görüyorsunuz. Sizi bir güzel ağırlıyorlar. Şöyle olacak böyle olacak anlatımlarıyla daha bir gayrete geliyorsunuz. Hayali aşamadaki evinizi almak için imzayı atıyorsunuz. Ondan sonra günler geçmek bilmiyor. Derken heyecanlı günler, aylar yıllar, mahkeme kapıları sökün edebiliyor.
Bütün hepsi böyle sonuçlanacak değil elbette. Zaten bizim bahsini ettiğimiz tehlike de artık azınlıkta. Ama maalesef hâlâ ortalıkta ve can yakmaya devam ediyor. 0 halde uyaralım sizi; eğer maket üzerinden alacaksanız;.

-Müteahhit firmanın geçmişini,’ daha önce yaptığı işleri, bu işlerin kalitesini, zamanında teslim edilip edilmediğini araştırın. Ayrıca sözleşmenin satır satır okurken bir uzmandan yardım alın.

-Maket üzerinde de olsa evin ekspertizini yaptırmak en doğrusu. Bu yolla evin gerçek değeri, hukuki bir sorunu olup olmadığı ortaya çıkarken, vaat edilen sosyal tesis, yeşil alan gibi donatıların fiyat üzerinde yaptığı farkın yani şerefiye bedelinin de gerçeğe uygun olup olmadığı tespit dilebiliyor.

– Satın alma aşamasında mutlaka bir sözleşme imzalanmalı.

– Eğer projenin hukuki bir sorunu yoksa müteahhit firma tarafından vaat edilen her şeyin söz-leşmeye yazılması sağlanmalıdır. Satış ve satış vaadi sözleşmesi mutlaka noter onaylı olmalı, firma tarafından verilen garantiler ve süreler iyi irdelenmeli.

– Söz konusu arsanın ya da inşaatın tapu kayıtları incelenip, kayıtlarda konut alanı olup olmadığı tespit edilmeli.

– Belediyenin imar planında konut alanı olup olmadığı tespit edilmeli.

– İnşaatı yapan şirketin ya da kooperatifin sözleşmesi görülmeli.

– Projenin statik ve teknik şartnamesi incelenmeli.

– Sözleşmede söz konusu inşaata ve arsaya ilişkin ada pafta ve parsel numaraları, imar planıyla ilgili bilgiler, binanın kat sayısı, bağımsız bölüm sayısı, alınacak olan dairenin hangi daire ya da kaç numaralı daire olduğu gibi bilgiler mutlaka bulunmalı.

– Dairenin peşin satış bedeli, taksitle alınacaksa taksitli satış bedeli, taksit sayısı ve faiz oranı sözleşmeye yazılmalı.

– Sözleşme tarihi, dairenin teslim tarihi ve ortak alanlardaki sosyal tesis¬lerin teslim tarihi sözleşmede ayrı ayrı belirtilmeli.

– Konutun kaç metrekare olduğu, oda, salon ve benzeri bölümlerinin kaç adet olduğu; dairede kullanılacak malzemelerin çeşidi ve kalitesi, ortak alanların ve bu alanlardaki tesislerin neler olacağı, hangi ortak alanların kimler tarafından ne şekilde kullanıla-cağı da sözleşmede açıkça belirtilmeli.

Akit

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mimar Mühendis Tekniker İlanları 26 Mayıs 2016

AYAZAĞA’da bulunan mobilya fabrikamıza; AVRUPA Yakasında ikamet eden, MOBİLYA detay bilgisine sahip, AHŞAP uygulama detayı …