1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Taşı Toprağı Altın Oluyor!

Bir zamanlar İstanbul için söylenen ‘taşı toprağı altın oldu’ sözü, artık Mardin için söyleniyor.

butik otel, inşaat sektörü, mardin, mardin butik otel, mardin fabrika, mardin otel, Mardin Otelleri, taşı toprağı altın mardin, taşı toprağı altın olan şehir, taşı toprağı altın oldu, unesco, Vali Turhan Ayvaz

Son 10 yılda turizm ve sanayide elde ettiği başarılarla Türkiye’nin en çok gelişen illerine arasına giren Mardin’de tarihi evlerin ve arsa fiyatları milyon dolarları aştı.

MARDİN- Mardin’e gelen huzur ve güven ardından Türkiye’nin ve dünyanın önemli şirketleri yatırım güvenli liman olarak tarihi kenti seçiyor. Mardin’in bu kadar gelişmesindeki en büyük etken bölgeye gelen huzur ve güvene bağladığını belirten Mardin Valisi Turhan Ayvaz, bugün Mardin’de arsa fiyatlarının New York’tan bile daha pahalı olduğunu belirtti.

MARDİN’İN TAŞI VE TOPRAĞI ALTIN OLDU

Bir zamanlar İstanbul için söylenen ‘taşı toprağı altın oldu’ sözü, artık Mardin için söylenmeye başlandığını ifade eden Vali Ayvaz, “Mardin’de son 10 yılda hem sanayide hem da turizmde yüzde 100 bir değişim meydana geldi. Turizmin şehre kazandırdığı hareketten dolayı Mardin’de tarihi evlerin fiyatları milyon dolarları aştı. 10 yıl öncesine kadar tarihi evler 50 bin, 100 bin iken şimdi 1 milyon ile 1,5 milyon lira arasında fiyat buluyor. Bu fiyatlara rağmen yatırımcılar tarihi kentte butik otel ve fabrika açmak için bu kadar parayı yatırıma dönüştürüyor. İnanç ve kültür turizminde yaşanan gelişme eski taş evlerin ve arsaların değerini hızla yükseltti. Yerli ve yabancı yatırımcılar Mardin’i güvenli liman olarak seçmesi ve yatırımlarını buraya aktarmasındaki etken Mardin’in ne kadar istikrarlı bir kent olduğunu gösteriyor.” dedi

180 YATIRIMCI ARSA BEKLİYOR

Mardin’in Türkiye’nin en çok gelişen illerin arasına girmeyi başardığını vurgulayan Vali Turhan Ayvaz konuşmasına şöyle devam etti: “10 yılda sanayide önemli adımlar atan Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde yer kalmadığı için bugün 180 yerli yabancı yatırımcı fabrika kurmak için sırada bekliyor. Yatırımcılara bir an önce yer tahsis etmek için ikinci Organize Sanayi Bölgesi tahsis ettik. Yaklaşık Bin 500 dönüm arazi üzerine ikinci Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmak için çalışmalar başlattık. Proje hazırlandı. 2013 yılında temelini atmayı hedefliyoruz. Bir zamanlar terör yüzünden yatırımcılar Mardin’den kaçarken bugün ise bölgeye gelen huzur ve güven ardından yatırım için sıraya girdiler. Bu Mardin için Türkiye için önemli bir gelişmedir. Bu yatırımlar sayesinde Mardin’de yaklaşık 5 bin gencimize istihdam alanları oluşacak. Buda Mardin’e huzur ve refah getirecektir.”

ARSA FİYATLARINA RAĞMEN İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

Mardin’de inşaat sektörünün son yıllarda büyük bir ivme kazandığını, talebe bağlı olarak inşaat hızının da artma eğilimi gösterdiğini kaydeden Vali Ayvaz, “İnşaat sektörünün gelişmesi arsa fiyatlarının artmasına neden olduğuna dikkat çekti. Ayvaz, “Bu gelişmelere rağmen kentteki konut ihtiyacının karşılanamadığını, insanların kiralık ev bulmakta çok zorlandığını görüyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde 35 bin konut ihtiyacının ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz. Hem turizm hem de sanayi de gelişen Mardin artık taşı ve toprağı altın değerinde oldu.” diye konuştu

MARDİN ARTIK KABUĞUNA SIĞMIYOR

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise Türkiye’nin turizm ve sanayide en çok gelişen iller arasında Mardin’in birinci sırada olduğunu söyledi. Ayanoğlu, “Mardin’deki turizmin gelişmesi ve bölgeye gelen huzur ve güven yanında son iki yıl önce başlattığımız Kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilmesi ile birlikte Mardin evleri milyon dolarları aştığını görüyoruz. Yerli yabancılar Mardin’de butik oteller açmak için sıraya girmiş durumda. Şu an 20’ye yakın butik otel açıldı. Bu da ister istemez evlerin fiyatının milyon dolarları aşmasına neden oldu. Bir taraftan bunlar olurken, sanayide ve inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler arsa fiyatlarını katlamaya başladı. Mardin, artık dünya şehri oldu. 2014 yılında UNESCO’ya yapacağımız başvuru kabul edilirse, Mardin, dünyanın marka kenti olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TÜİK: Hizmet ve İnşaat Sektörlerinde Güven Arttı, Perakendede Azaldı

TÜİK verilerine göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre hizmet sektöründe …