1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sultanbeyli Belediye Hizmet Binası Açıldı!

Sultanbeyli Belediye Hizmet Binası, Sultanbeyli Kültür Merkezi ve Gaziosmanpaşa Meydanı İlave Altgeçidi ile TEM Otoyolu Sultanbeyli Bağlantı Yolları’nın toplu açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Sultanbeyli Belediye Hizmet Binası, Sultanbeyli Kültür Merkezi ve Gaziosmanpaşa Meydanı İlave Altgeçidi ile TEM Otoyolu Sultanbeyli Bağlantı Yolları’nın toplu açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sultanbeyli Araç Muayene İstasyonu’nun yanında gerçekleşen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti milletvekili adayları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları katıldı.

İBB Sultanbeyli’ye çok önemli yatırımlar kazandırdı
Tören alanını dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı üç büyük yatırım ile Ulaştırma Bakanlığının inşa ettiği yol ve kavşak yatırımlarını kazandırdıklarını belirterek, önceki belediye binasının Sultanbeyli’ye yakışmadığını, 1700 metrekarelik bir alandan ibaret olduğunu, modern ya da klasik bir mimariye sahip bulunmadığını söyledi. Sultanbeyli büyüdükçe, bu binanın ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, açılışını yaptıkları yeni belediye hizmet binasının, 5 katlı, 5 bin metrekarelik bir alanda, hem modern bir çalışma ortamı, hem de vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunacak bir mimari anlayışla tasarlandığını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sultanbeyli’ye ayrıca 530 kişilik bir de kültür merkezi kazandırdığını vurgulayan Erdoğan, “Salonlarıyla, otoparklarıyla, modern ofisleriyle, Sultanbeyli’ye yakışan bir hizmet binasını resmi olarak açıyoruz. Hemm Sultanbeyli’nin hem de genel olarak İstanbul’un trafiğini rahatlatacak bir hizmeti de açıyoruz. Gaziosmanpaşa ilave altgeçidini de tamamlayarak buradaki trafiği yeraltına aldık. Altgeçidin üzerine de güzel bir çevre düzenlemesi yaptık. Yine Sultanbeyli’de aynı tür bir çalışma yaparak harika bir meydan kazandırdık” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, Sultanbeyli’nin 25 yıllık sorunu olan TEM otoyolu bağlantısını da bugün resmi olarak hizmetinize sunduklarını hatırlatan Erdoğan, “Çok çile çekti Sultanbeyli. Daha önce, Sultanbeyli, Samandıra ve Sancaktepe, Samandıra kavşağını ortak kullanıyordu. Araç sayısındaki artış nedeniyle bu kavşak yetersiz kalmaya başladı. Biz de otoyoldan Sultanbeyli’ye yeni bir çıkış tasarladık ve bunu inşa ettik. 18 ay gibi kısa bir sürede bu kavşağı tamamladık. Sultanbeyli’de yaşayan kardeşlerimizin, hızlı, konforlu ve daha tasarruflu şekilde istedikleri yere ulaşmalarını sağlıyoruz. TEM otoyolunun, Çamlıca-Gebze arası yan yolları ile kavşak kollarının toplam uzunluğu 90 kilometre. Projenin toplam maliyeti ise 380 milyon lira. Bu proje kapsamında 6 adet köprülü kavşak ile 16 adet köprü de bulunuyor” diye konuştu.

“İstanbul’a ne yapıyorsak 80 ile de onu yapıyoruz”
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’da bugün itibariyle 5 adet köprülü kavşakta, 12 adet köprünün tamamlandığını, bu yıl kalan Mecidiye kavşağı ile 4 adet köprüyü de yıl sonuna kadar tamamlayacağını anlatan Erdoğan, İstanbul’un, Türkiye nüfusunun yaklaşık 5’te birine ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yani, Türkiye’deki her 5 kişiden biri İstanbul’da yaşıyor. İstanbul, Türkiye’nin özetidir. İstanbul, İstanbul olduğu kadar, Anadolu’dur, Trakya’dır, 81 vilayetimizdir. İstanbul’a yapılan her hizmet, aslında 81 vilayete, Türkiye’ye yapılmış hizmettir. İstanbul, aynı zamanda, Türkiye milli gelirinin yüzde 40’ını üreterek, Türkiye’nin can damarı olduğunu ortaya koyuyor. Bizim İstanbul aşkımızın, sevdamızın altında işte bu anlayış yatıyor. Birileri, bizim İstanbul’a yaptığımız yatırımlara bakarak, Anadolu’yu, Trakya’yı ihmal ettiğimizi, tüm yatırımları İstanbul’a yaptığımızı zannediyorlar. İstanbul’dan dışarı hiç çıkmadıkları için, Anadolu’yu, Trakya’yı hiç tanımadıkları için, oralarda neler olduğunu, nelerin yapıldığını, nasıl eserlerin yükseldiğini görmüyorlar. Şundan emin olun, İstanbul’a ne yapıyorsak, aynı oranda diğer 80 vilayete de yapıyoruz. 80 vilayete ne yapıyorsak, hangi eseri, hizmeti kazandırıyorsak, aynı oranda İstanbul’a da onu yapıyoruz.”

“Kanalİstanbul” projesi Türkiye ve bölge için çok önemli
Erdoğan, “Kanalİstanbul” projesine ilişkin de “Bu projede rantiyeciler olmayacak, bu projede kendilerinden başkasını insan olarak görmeyenler, kendilerinden başkasına hak hukuk tanımayanlar olmayacak. Bu proje su gibi temiz, deniz kadar berrak, sonsuz ufuklar kadar açık ve aydınlık bir proje olacak. İstanbul’dan İzmir’e otoban yapıyor, Körfez’i dünyanın en uzun ikinci asma köprüsüyle geçiyoruz. Peki bunlar ne yapıyor? 8,5 yıldır Anayasa Mahkemesi’ne tünel kazıyorlar. Tek yapabildikleri bu…” şeklinde konuştu.

“Kanalİstanbul” projesinin İstanbul için, Türkiye için, bölge ülkeleri için son derece önemli, muhteşem bir proje olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Bu projede, rantiyeciler olmayacak. Bu projede, kendilerinden başkasını insan olarak görmeyenler, kendilerinden başkasına hak-hukuk tanımayanlar olmayacak. Bu proje su gibi temiz, deniz kadar berrak, sonsuz ufuklar kadar açık ve aydınlık bir proje olacak” dedi.

Bir hayal kurduklarını, bu hayali hedefe dönüştürdüklerini, hedefi de plana, projeye dönüştürerek kolları sıvadıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti; “Biz, onlar gibi umut ticareti, hayal simsarlığı yapmıyoruz, ortaya somut proje, somut eser koyuyoruz. Bakın, biz, Karadeniz’den Marmara’ya kanal yapıyoruz. Boğaz’ın iki tarafına Marmaray’ı, tüp geçidi inşa ediyoruz. Biz Marmaray’ı konuştuğumuz zaman bunlar ne dedi biliyor musunuz? (Yaptırtmayız) Ne oldu? Bitiyor, bitiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 2013’ün sonunda sen de oradan geçeceksin. Merak etme sana vize koymayacağız, ama ücretsiz geçiş yok, bedelini ödeyeceksin. Bunlar bu çağın insanları değil, bunlar gerici, gerici. İstanbul’dan İzmir’e otoban yapıyor, Körfez’i dünyanın en uzun ikinci asma köprüsüyle geçiyoruz. Peki bunlar ne yapıyor? 8,5 yıldır Anayasa Mahkemesine tünel kazıyorlar. Tek yapabildikleri bu.”

“Değişen dünyaya paralel her şeyi güncelliyoruz”
Dünyanın artık değiştiğini, herşeyi güncellediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bütün metrosu ile metrobüsü ile toplu taşıma araçları ile her şeyi ile ve benim vatandaşım da bu imkanları en güzel en ideal şekilde inşallah kullanacak ve İstanbul’un içi rahatlayacak, hem batısı rahatlayacak hem doğusu rahatlayacak. Bu proje ile inşallah Boğaz’ı eski güzelliğine kavuşturuyoruz. Tarihi Yarımada’dan başlamak üzere İstanbul’un keşmekeş haline gelmiş semtleri de bu projeyle rahatlatacak, eserlere nefes aldıracağız. Artık, Tarihi Yarımada olmayacak, ada olacak. Sevgili kardeşlerim bizim ulaştığımız yerlere bunların hayalleri bile ulaşamıyor. Ulaşamadıkları için de karalayıp geçmek istiyorlar. Biz şehirciyiz. Karşıda, önce belediye başkanı iken Başak Konutları’nı yapmıştık, burada Hilal Şehri yapmıştık ve Başbakanlık dönemine gelince dedik ki bu işi büyütelim. Bu defa ne yaptık Ataşehir’i yaptık. Kartal’dan giriyorsunuz işte orada devasa şehir, bizim kalfalık dönemimizin eseridir. Şimdi ustalık döneminin eserlerini yapıyoruz. İstanbul’da her iki yakada iki tane, bazı büyük şehirlerimizde de bunları kuracağız. Niye? Temelinden başlamak üzere istiyoruz ki altyapısı ile üst yapısı ile modern şehirlerimizi kuralım. Çünkü, benim milletime bu yakışır, bu bunu yapalım. Plan-proje üretemedikleri için millete bir vizyon, bir ufuk sunamadıkları için işi hakarete, küfüre, kışkırtmaya kadar vardırıyorlar. Ne güzel söylemişler, ‘Edep bir tac imiş Nur-u Hüda’dan/ Giy ol tacı, emin ol her beladan’. Biz edep tacını giydik, biz milletin edebi ile edeplendik, onlar istedikleri kadar ağızlarını bozsunlar, istedikleri kadar hakaret etsinler, biz seviyemizi düşürmeyecek, onlarla aynı dili, aynı üslubu kullanmayacağız.”

Sultanbeyli’nin tapu sorunu çözülecek
Sultanbeyli’ye 400 yataklı bir hastane yapacaklarını, yeri belirlenen ve proje safhasında olan bu hastanenin inşaatını, Toplu Konut İdaresinin yapacağını ve süratle biteceğini kaydeden Erdoğan, sadece 2B arazileriyle ilgili değil, tüm Sultanbeyli arazilerinin yüzde 95 ile ilgili çalışmaların ön hazırlıklarının bittiğini vurguladı. Maliye Bakanına gerekli talimatı verdiğini, bu çalışmaları hızlandırdıklarını ve belediyeyle irtibatlı olarak en kısa zamanda Sultanbeyli ile ilgili tapu dağıtım işlemlerini yapacaklarını müjdeleyen Erdoğan, geri kalan yüzde 5’i de kamulaştırmayla çözeceklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Topbaş’tan Sultanbeyli’ye metro müjdesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul’un yatırıma, kendilerinin de hizmet etmeye doymadığını belirterek, “Bu şehre 7 yıl içersinde 39 milyar lira yatırım yapmanın gururunu taşıyoruz. İstanbul’un ekonomisi değişiyor ve dünyayı etkiliyor. Bunu sizlerle başarıyoruz. Bugün açılışı yapılan Sultanbeyli belediye binasının yapımının talimatını başbakanımız verdi. Bizim çizgilerimiz taşıyacak bir binayı yaptık” diye konuştu.

Yine Sultanbeyli’ye 545 kilometre atıksu kanalı döşediklerini, ilçenin altyapısını büyük ölçüde tamamladıklarını anlatan Başkan Topbaş, “Trafiğin yer altına alınmasıyla Sultanbeyli’de çok güzel bir meydan kazandık. Gölet bölgesinin ihalesini yaptık. Orada Sultanbeyli halkının rahatlıkla dolaşacağı bir mekan ortaya çıkıyor. Sultanbeyli hızla gelişiyor. Metro projelerimizin içinde. Sultanbeyli’ye metro getireceğiz inşallah. Göreve geldiğimizden bu yana 231 adet kavşak ve altgeçit düzenlemesi yaptık. Bugün bir altgeçit açılışını da burada yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Başkan Topbaş ile bakanlar ve milletvekili adayları sahnede kurdele keserek toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Daha sonra yeni hizmete açılan Sultanbeyli belediye binasını ziyaret eden Erdoğan ve Topbaş ile beraberindekiler, Pendik’e geçerek hastane açtılar.

Sultanbeyli ve Gaziosmanpaşa’ya 37,6 milyon liralık yatırım
Sultanbeyli Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin içinde bulunduğu kompleks, toplam 5 bin 76 metrekarelik alana kurulu olup belediye hizmet binası, kültür merkezi ve kapalı otopark ile daha önce açılışı yapılan Başkanlık Binası’ndan meydana geliyor.

Sultanbeyli’de kültürün halka yayılmasına katkıda bulunacak olan Kültür Merkezi, 530 kişilik seyirci koltuğu, tiyatro sahnesi ile döner sahneye sahip. Ayrıca çok amaçlı salon ve sanatçı odaları da yer alıyor.

Gaziosmanpaşa’da meydan ve cadde düzenlemesi kapsamında ise; Gaziosmanpaşa ilçesinde mevcut Şehit Mustafa Yeşil altgeçidine ilave olarak 150 metre uzunluğunda çift şerit altgeçit inşa edildi. Böylece trafik yer altına alınırken, altgeçit üzerinde de 7 bin metrekare meydan düzenlemesi gerçekleştirildi.

Yine Gaziosmanpaşa’da bulunan Bağlarbaşı Caddesi’nde 600 metre uzunluğundaki caddenin altyapısı yenilenerek, toplam 8 bin 500 metrekarelik alan taş döşeme yapıldı. Cadde, aydınlatması ile birlikte yaya yolu olarak düzenlendi.

İBB

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çamlıca Camisi’nin Kaba İnşaatı Bitti

Yapımına yaklaşık 36 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 …