1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kamu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Seslendi: Yıkın Beni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 150 kamu binası bakanlıklardan, bin 600 özel mülkiyet binası için belediyelerden yıkım başvurusu yapıldı. Bakanlık, Kahramanmaraş’taki lojman binasını yıkarak işe başlayacak

“Yaşam Dönüşümdür” sloganı ile yola çıkan kentsel dönüşüm sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yıkım talepleri gelmeye başladı. Bakanlığa 150 kamu binası bakanlıklardan, bin 600 özel mülkiyet binası için belediyelerden yıkım başvurusu yapıldı. Bu kapsam da Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları riskli binalarını tespit etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılacak protokollerden sonra eylül ayı itibari ile yıkımlar başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yakında başlayacak olan afet riski altındaki alanların dönüşümü için yıkım talepleri gelmeye başladı. Bakanlığa şu ana kadar 150 kamu binası için bakanlıklardan, belediyelerin kentsel dönüşüm alan içerisindeki özel mülkiyet binaları içinde belediyelerden bin 600’e yakın yıkım başvurusu yapıldı. Bu sayıların ilerleyen dönemde daha da artması bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıkılacak kamu binalarıyla ilgili olarak bakanlıklarla protokol imzalayacak. Bakanlık, dönüşümde dikkat çeken en büyük adımlarından birisi de Kahramanmaraş’ta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait lojmanların yıkılması olacak.

EN FAZLA RİSKLİ KAMU BİNASI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Yapılan tespitlerde en fazla riskli binaya Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın sahip olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kahramanmaraş’ta bulunan lojmanlarını ve Van 15. Tapu ve Kadastro bölge müdürlüğüne bağlı Hakkâri de ki hizmet binasını da yıkacak.

LİSTEDE YIKILACAK OLAN DİĞER BAKANLIKLAR DA ŞUNLAR:

Milli Savunma Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarının riskli binaları tespit edildi. Yapılacak protokoller den sonra eylül ayı itibari ile yıkımlar başlayacak.

EN FAZLA TALEP NEVŞEHİR’DEN GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şu ana kadar en fazla yıkım talebi bin 500 ile Nevşehir’den geldi. Bakanlığa İstanbul, Bitlis, Düzce, Trabzon, Adıyaman, Ankara gibi belediyelerden de talep geldi.

BAKANLIK YIKIM FİRMALARINI İNCELİYOR

Şu ana kadar 33 tane yıkım firması, hazırladıkları yıkım teknikleri, makine parkları, teknik elamanların yeterliliğini içeren tanıtım dosyalarını Bakanlığa iletti. Bakanlık yapacağı değerlendirmeler sonucunda hangi firmaların yıkımı gerçekleştireceğini belirleyecek.

YENİ TEKNOLOJİ MAKİNELER KULLANILACAK

Bakanlık dönüşüm gerçekleştireceği yerlerin yıkım tekniğini de belirleyecek. Bakanlık, her yerde her tekniği uygulamayacak. Bakanlık kentsel dönüşümde patlatma, yıkım makineleri ile yıkma ya da el yöntemiyle yıkma gibi teknikleri uygulayacak. Bakanlık ayrıca yıkımı yeni teknoloji aletlerle gerçekleştirecek.

Bakanlık ayrıca yıkımda çıkacak inşat atıklarının geri dönüşümü için Almanya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerin teknolojilerini de inceliyor. Sıfır artık projesini hayata geçirmek isteyen Bakanlık, geri dönüşüm komisyonu kurdu. Bakanlık inşat atıklarının geri dönüştürmek için üniversitelerden de destek isteyecek.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ev Kiraları Daha Fazla Düşer Mi? Emlak Uzmanı Değerlendirdi

İlan sitelerine yönelik denetimlerin artırılması ve konut arzını artırıcı uygulamaların ardından kiralarda yaşanan düşüş, gerilemenin …