1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaat Sektöründe İstihdam Azaldı Mayıs 2013

İnşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldı.

insaat-sektorunde-istihdam-azaldi-mayis-2013

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri 2013 ilk dönem sonuçlarını açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Sektörü İstihdam Endeksi ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1, takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi isegeçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 azalma gösterdi.

Takvim etkilerinden arındırılmış Bina İnşaatı Sektörü İstihdam Endeksi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 azalarak97,1’e, Bina Dışı İnşaat Sektörü İstihdam Endeksi de yüzde 0,3 azalışla yüzde 86,5’e geriledi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Bina İnşaatı Sektörü İstihdam Endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 azalarak 103,7’ye, Bina Dışı İnşaat Sektörü İstihdam Endeksi de yüzde 1,1 azalışla yüzde 97,7’ye geriledi.

Çalışılan saat yüzde 3,4 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Sektöründe Çalışılan Saat Endeksi 2013 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2, takvim etkilerinden arındırılmış endeks ise geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 3,4 azaldı.

Takvim etkilerinden arındırılmış Bina İnşaatı Sektörü Çalışılan Saat Endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 azalarak 93,9’a, Bina Dışı İnşaat Sektörü Çalışılan Saat Endeksi de yüzde 1,9 azalarak 85,7’e düştü.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Bina İnşaatı Sektörü Çalışılan Saat Endeksi bir önceki çeyreğe yüzde 1,4 azalarak 100,5’e, Bina Dışı İnşaat Sektörü Çalışılan Saat Endeksi de yüzde 1,6 azalarak 97,3’e düştü.

Brüt ücretler yüzde 12,4 yükseldi

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Sektöründe Brüt Ücret-Maaş Endeksi 2013 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2, takvim etkilerinden arındırılmış endeks ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 yükseldi.

Takvim etkilerinden arındırılmış Bina İnşaatı Sektöründe Brüt Ücret-Maaş Endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,7 artışla 139’a, Bina Dışı İnşaat Sektöründe Brüt Ücret-Maaş Endeksi de yüzde 11,8 artışla 120,7’ye çıktı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Bina İnşaatı Sektöründe Brüt Ücret-Maaş Endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 artışla 145,7’ye, Bina Dışı İnşaat Sektöründe Brüt Ücret-Maaş Endeksi de yüzde 2,6 artışla 133,2’ye çıktı.

Temel yıl değişti

2005=100 temel yıllı olarak yayımlanan İnşaat İşgücü Girdi Endekslerinin ekonomideki gelişmeler nedeniyle güncelliğini kaybetmesi ve sektör ağırlıklarındaki değişmeler nedeniyle 2010=100 temel yıllı endeksler hesaplandı.

NACE Rev.2’ye göre hesaplanan 2010=100 temel yıllı İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri genel düzeyde mevsim ve takvim etkilerinden arındırılarak ilk defa yayımlanmaya başlandı. İnşaat İşgücü Girdi Endekslerinin yıllık değişimleri takvim etkisinden arındırılmış serilerden, çeyreklik değişimleri ise mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerden hesaplandı.

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yapı Ruhsatları İnşaatta Alarm Veriyor

İnşaat şirketleri yeni projelerde frene bastı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyon adetlerden …