1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Etiket Arşivi: intifa hakkı

İntifa Hakkı, Sahibinin Ölümüne Kadar Sürer!

İntifa Hakkı, Sahibinin Ölümüne Kadar Sürer!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, “Bir tek evimiz var, eşim bunun intifa hakkını bana verdi” diyen okurunu cevaplıyor İşte o yazı; İşlem doğru “Eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var, bizim de iki çocuğumuz var. Bir tek evimiz var, eşim bunun intifa hakkını bana verdi. Şayet önce ölürse ben istifade edecekmişim. …

Devamı »

    İntifa Hakkı Nedir?

    İntifa Hakkı Nedir?

    Tamer Heper, Posta Gazetesi’nde “ciddi sıkıntınız var” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper, yazısında intifa hakkının ne olduğunu soran okuruna cevap verip konu ile ilgili okuyucularını bilgilendiriyor…. Soru: Eşime verdiğim vekaletname ile eşim, iki dairemin intifa hakkını ablasına vermiş Benim verdiğim vekaletnamede intifa haki tesisi konusunda yetki varmış. Ancak ben vekaletname …

    Devamı »

      İntifa Hakkı Sahibi Emlak Vergisi’ni Öder!

      İntifa Hakkı Sahibi Emlak Vergisi’ni Öder!

      Bir dairede kuru mülkiyet ile intifa hakkı ayrılmışsa Emlak Vergisi’ni de sair giderleri de intifa hakkı sahibi öder… Bir dairede üç kişinin kuru mülkiyeti var, intifa hakkı da bir kişide. Bu dairenin Emlak Vergisi, ortak gider gibi harcamalarını kim ödeyecek? • C.Ö. Bir dairede kuru mülkiyet ile intifa hakkı ayrılmışsa …

      Devamı »

        İntifa Hakkı Nerede Başlar, Nerede Biter?

        İntifa Hakkı Nerede Başlar, Nerede Biter?

        İntifa hakkı, o hakka sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkıdır Sahibi olduğum bir dairenin ailevi nedenlerden dolayı İntifa hakkını( kullanım hakkı) üzerime alarak kardeşime mülkiyetini vermiştim. Ancak üzücü bir olay oldu ve kardeşimi kaybettim. Mirasçıların talepleri söz konusu olduğunda, intifa …

        Devamı »

          Tamer Heper: Daire, Öldükten Sonra Senin!

          Tamer Heper: Daire, Öldükten Sonra Senin!

          Herkes malından dilediği gibi tasarruf eder. işin aslı budur. Bu kuralı sizin olaya yansıtırsak, büyükanneniz dairesinin kuru mülkiyetini satışa çıkarmış siz de para verip almışsınız… 1992’de büyükannemden intifa hakkı kendisine kalmak kaydı ile dairesini aldım. Parayı bankaya yatırdım. Ancak konuştuğum kişiler bu satış bozulur diyor. Banka kayıtları silinirmiş. Satış bozulur …

          Devamı »