1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Boya Malzemeleri, Boya Ürünleri, Su Bazlı Boyalar, Plastik Boya Malzemesi, Akrilik Boya, Yağlı Boyalar

Boya malzemeleri seçilirken boyanın örtücülüğü, yoğunluğu, viskozitesi, akıcılığı, kuruma süresi ve sarfiyatını göz önünde bulundurmak gerekir.

Boya Malzemeleri, Boya Ürünleri, Su Bazlı Boyalar, Plastik Boya Malzemesi, Akrilik Boya, Yağlı Boyalar

Pigmentler, bağlayıcılar, kimyasal katkılar ve çözücülerden oluşan boyalar farklı, özellikleri sayesinde farklı amaçlarla kullanılabilirler. Pigmentler kullanıldığı yüzeye örtücülük, renk, dayanıklılık ve parlaklık kazandırır. Bağlayıcılar yapışma, sertlik, sağlamlık ve dayanıklılık özelliklerini sağlarlar. Kimyasal katkılar, boyanın küfe dayanıklı olmasını sağlar. Çözücüler inceltici özelliği taşır. Boyama öncesi yüzey hazırlığı yapılır. Daha sonra beton, ahşap ve metal yüzeyler için farklı olan astar uygulaması yapılabilir. Bunun da üzerine macun ve en son boya uygulaması gerçekleştirilir.

İç ve dış cephelerde farklı türde boyalar kullanılır. Dış cephelerde kullanılan boya ürünleri farklı sorunlara uygun çözümler getirme amaçlı kullanılır. Bunlar; çatlama, kabarma, tebeşirlenme, kirlerin toplanması, çiçeklenme, solma, donma, üst üste bindirme, küf, paslanma, boya uyuşmazlığı, soyulma, zayıf alkali dayanım, kimyasalların kusması, yüzey kırışıklığı, ahşabın kararması-yaşlanması gibi sorunlardır. Her bir farklı sorun için farklı özelliklerde boyalar kullanılır. İç cephelerde kullanılan boyalar su bazlı ve solvent bazlı boyalardır. En çok tercih edileni su bazlı boyalar olmakta, bunların da avantajı sağlığa zararlı olmaması, çabuk kuruması, kolay uygulanabilirliği ve temizliğinin kolay yapılması olarak sıralanabilir. İç cephe boyaların leke dayanımlı olması, darbelere dayanıklılığı, sararma yapmaması, yanmaya dayanıklı olması da oldukça önem taşır.

Renkli Boyalar
Boyalarda kullanılan renkler üç ana grupta toplanır. Bunlar:

Boya Malzemeleri, Boya Ürünleri, Su Bazlı Boyalar, Plastik Boya Malzemesi, Akrilik Boya, Yağlı Boyalar

Diğer renkler kullanılarak elde edilemeyen renkler: kırmızı, mavi ve sarı.
Eşit miktarda iki ana rengin karışımıyla elde edilen renkler: turuncu, yeşil ve mor.
Bu ikisinin farklı oranlardaki birleşiminden oluşan renklerdir: örnek mor, lila vb.

Renkler, kullanıldığı ortamın büyüklüğü, ışık alması, tavanının alçaklığı vb. gibi etkenlere dikkat edilerek uygulanmalıdır.

Boya Malzemeleri, Boya Ürünleri, Su Bazlı Boyalar, Plastik Boya Malzemesi, Akrilik Boya, Yağlı Boyalar

Boya Badana İşleri
Çoğunlukla tercih edilen boya çeşidi akrilik boyadır. Akrilik esaslı malzemeler su bazlı malzemeleri tarif etmek için kullanılan bir başka ifade şeklidir. Özellikle son yıllarda sentetik esaslı malzemelerin kullanımı azalırken, su bazlı veya akrilik esaslı malzemelerin kullanımının artmakta olduğunu görürüz. Özellikle iç cephelerde tercih ettiğimiz malzemeler su ve akrilik bazlı olmaya başlamıştır. Bunun nedeni ise bu malzemelerin sağlığa zararlı solventleri içermemesi, uygulanan mekanların kısa sürede kullanıma açılması, rahatsız edici kokulara maruz kalınmaması, uygulayan ustalar açısından da çok rahat uygulanabilmesi, yere damlama olması halinde akrilik bazlı olanların yağlı boyalara oranla daha kolay temizlenebilir olması avantajlarından ve tercih edilme nedenlerindendir. Pek çok renklerde bulunan su bazlı boyalar da yağlı boyalar la karşılaştırıldıklarında daha sağlıklı ortamlar yarattıkları için iç cephelerde tercih edilirler. Kullanım ve uygulama kolaylığı getiren su bazlı malzemeler, aynı zamanda yapıları sayesinde parlayıcı veya yanıcı malzemeler değillerdir. Yağlı boyaların saklanması ve depolama koşullarına dikkat etmek gerekir çünkü yanıcı ve parlayıcı özellikleri vardır. Akrilik boya lar ın ve plastik boya malzemesi nin depolanması daha güvenli koşullar sağlar.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Taşyünü Asma Tavan – Taşyünü Asma Tavan Nedir – Taşyünü Asma Tavan İmalatı – Taşyünü Asma Tavan Fiyatları – Taşyünü Asma Tavan Teknik Özellikler

Taşyünü Asma Tavan Nedir? Taşyünü; bazal taşının öğütülüp toz haline getirilerek, çeşitli kimyasal maddeler ve …