1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

ALÇIDER, Binaları Gereksiz Ağırlıklardan Kurtarıyor!

Mehmet Tunaman, “Hafif duvar sistemleri ile yapılan duvarlar 3 kat daha hızlı yapılabiliyor ve 6 kat daha hafif olma özelliği taşıyor. Deprem hasarını önlemek için hafif duvar sistemlerinin özellikle konutlarda yaygınlaşması gerekiyor” dedi

Türkiye Alçı Üreticileri Derneği – ALÇIDER, yüzde 85’i deprem kuşağında bulunan ülkemizde binaları gereksiz ağırlıklardan kurtararak can ve mal kayıplarını önlemek için yola çıkıyor…

Bilindiği gibi deprem sırasında en büyük hasara yapının taşıdığı ağırlık sebep oluyor… Deprem kuşağında bulunan birçok gelişmiş ülke, çağdaş yapı malzemelerini kullanarak 9 şiddetinin üzerindeki depremleri bile az sayıda can ve mal kaybı ile atlatabiliyor.

Türkiye’de klasik yapılaşma yerine hafif yapı malzemeleri kullanmanın önemine dikkat çeken ALÇIDER, bu konudaki görüş ve önerilerini bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. ALÇIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tunaman, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Düzgün ve Genel Sekreter Turgan Vargı’nın katıldığı basın toplantısında, son teknoloji ürünü olan ve hafif duvar olarak bilinen Alçı Levha Sistemleri hakkında bilgi verildi.

KONUTLARDA DA YAYGINLAŞMALI
ALÇIDER Başkanı Mehmet Tunaman, artık inşatlarda sağlamlık koşulunun yanı sıra hafifliğin de ön plana çıktığını belirterek, özellikle iç mekanlarda yer alan duvarların depremde can ve mal kaybını azaltacak şekilde hafif duvarlardan yapılması gerektiğini söyledi. Yüzde 85’i deprem kuşağında bulunan ülkemizde klasik yapılaşma yerine binaları gereksiz ağırlıklardan kurtaracak çağdaş, fonksiyonel ve hızlı uygulanabilir hafif yapı malzemelerinin seçilmesi gerektiğini belirten Mehmet Tunaman, “Hafif duvar sistemleri arasında yer alan alçı levhalar ile yapılan duvarlar 3 kat daha hızlı yapılabilmekte ve 6 kat daha hafif olma özelliği taşımaktadır” dedi. Türkiye’de iş ve alışveriş merkezlerinde hafif duvar sistemleri başarıyla uygulanmasına rağmen, konut olarak inşa edilen binalarda yeterli seviyede uygulanmadığını söyleyen Mehmet Tunaman; “Dileğimiz yasa ve yönetmeliklerimizde gerekli değişikliklerin yapılarak, hafif duvar sistemlerinin bir an önce yapılarda uygulanmasının sağlanmasıdır” diye konuştu.

DÜNYADAKİ YENİ TREND
Son teknoloji ürünü olan Alçı Levha Sistemleri ile yapılan uygulamalar yani hafif duvarlar, son zamanlarda geleneksel uygulamaların yerini alıyor. Öyle ki, bu uygulama metotları günümüzde Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İngiltere’de standart uygulamalar olarak görülüyor. Alçı Levha Sistemleri yüksek değerde performans, tasarım, kalite aranan ve fiziksel özelliklere sahip bina tasarımlarında yaygın olarak kullanılıyor. Kullanım alanları ise şöyle sıralanıyor;

• Bölme duvarlar (taşıyıcı veya perde olmayan)
• Prefabrike uygulamalar
• Asma tavan ve tavan giydirmeler
• Duvar giydirmeler
• Zemin uygulamaları
• Kolon, kiriş, kanal vb. kaplamalar
• Şaft duvarları
• Cephe duvarları

ALÇI LEVHALAR ÇELİK STRÜKTÜRE UYUM SAĞLIYOR VE DEPREM KUŞAĞINDA KULLANILIYOR
Deprem bölgelerinde betonarme yapılar yerine genellikle esnek olmaları sebebiyle çelik yapılar tercih ediliyor. Alçı levhalar yapısal özellikleri sebebiyle çelik strüktüre uyumlu bir özellik taşıyor. Çok farklı ve çeşitli yapı bileşenlerinden oluşması sebebiyle, en kısa sürede ve en uygun tasarım özelliklerine sahip bir sistem olarak kolaylıkla uygulanabiliyor. Alçı Levha yüzeyleri kademeli veya eğrisel olarak kolaylıkla uygulanabiliyor, tüm mimari tasarım ve estetik formları uygulama olanağı sağlıyor. Deprem kuşağında bulunan çağdaş yapı uygulamalarında hafif duvar sistemleri yaygın olarak kullanılıyor.

YANGINA KARŞI DAYANIKLI VE EKONOMİK BİR MALZEME
Tasarımda kolaylık özelliğinin yanı sıra, yapısal özelliklere bağlı olarak, Alçı Levha Sistemleri ile yüksek yangın dayanım özelliklerine sahip alanlar yaratılabiliyor, yangın kaçış koridorları, acil çıkış kapıları gibi güvenli çıkış alanlarında kullanılıyor.

Lojistik açıdan bakıldığında Alçı Levha, hafif ve bir çok bileşenden oluşan bir sistem olması sebebiyle, lojistik açıdan da kolaylıklar sunuyor. Rahatlıkla inşaat alanına transfer edilebiliyor. Uygulama süreleri klasik yapı malzemelerine göre oldukça kısa olduğu için yapının ekonomik bir şekilde inşa edilmesine de katkıda bulunuyor.

SES YALITIMI DA SAĞLIYOR
Alçı Levha Sistemleri, yapının özelliklerine ve gereksinimlerine göre hazırlanabilme özelliğine de sahip. Talep edildiğinde özel üretim ve uygulama detayları ile yüksek değerlerde ses yalıtım özelliklerine sahip olabiliyor. Özel olarak tasarlanmış Alçı Levha Bölme Duvarlar, sinemalarda aranan çok yüksek ses yalıtım kriterlerini dahi yerine getirebiliyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Zbs Alfa Çelik KOBİ’lere 60 Ay Vadeli Çelik Fabrika Yapacak!

Bugüne kadar yaklaşık 350’ye yakın proje geliştiren ve 2008 Aralık ayında Zbs ile ortaklık kuran …