1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Adana’da Kepçe Operatörlüğü Kursuna Bir Kadın Katıldı!

Kadınlar, evlilik okulundan, aile içi şiddete kadar geniş bir yelpazede kurstan kursa seminerden seminere koşarken katılım yönünden de erkeklere açık ara fark attı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren “Toplum Merkezleri” geçen yıl her bir erkeğe karşı yaklaşık 3 kadını ağırladı. Toplum Merkezlerinin proje, program ve hizmetlerinden faydalanan kadın sayısı 55 bine yaklaşırken erkek katılımcı rakamı ancak 20 binde kaldı. Kadınlardan 3524’ü “benim ailem”, 832’i “insan hakları eğitimi”, 433’ü “okuma yazma”, 10421’i “yaygın eğitim”, 652’si “aile içi iletişim”, 372’si “aile içi şiddet”, 5123’ü ise “sosyal etkinlikler” gibi seminer, kurs ya da programlara katıldı.

Su tüketimi bile var
Söz konusu etkinliklerin yanı sıra kadınlar “temel ilk yardım”, “su tüketimi”, “sosyal yardımlaşma ve yoksulluk”, “kalite yönetimi”, “reklam ve tüketim”, “verimlilik”, “internet kullanımı”, “afet bilinci” gibi konulara da ilgi gösterdi. Erkeklerin ilgi alanları ise farklılaştı. Erkek katılımcılardan 259″si “enerji tasarrufu”, 183’ü “engelli bakımı”, 260’ı ise sosyal psikolojik rehberlik programına devam etti.

Ailece kepçe operatörü
Adana’da evli ve iki çocuk annesi olan Zübeyde Köseler(29) Yüreğir Belediyesi tarafından açılan Yunus Emre Kültür Evi’nde kurs verildiğini duyunca başvurmak üzere kültür evine gitti. Köseler, kuaförlük, aşçılık, el sanatları, güzellik uzmanlığı gibi kadınlara daha uygun kurslar olmasına rağmen eşi Musa Köseler(36) ile birlikte kepçe operatörlüğü kursuna katıldı.

Eşinin, yapamazsın demesi üzerine hırs yapan Köseler kursa katılarak eşi ile birlikte 8 erkek kursiyerle beraber kursa başladı. Köseler, pratikte erkekler gibi iyi bir şekilde kepçe sürebileceğini herkese göstermiş oldu.

Türkiye Gazetesi

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.