1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kaçak Katın Masraflarını Kim Karşılayacak?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper gazetedeki hukuk köşesinde vatandaşların emlak ile ilgili sorularını yanıtlıyor.

abonesiz kaçak, apartman, apartman dairesi, çatı katının yerine asma kat çıkılması, daire, kaçak kat, kaçak kat affı, kaçak kat cezası, kaçak kat cezası nedir, kaçak kat ihbar, kaçak kat ile ilgili aramalar, kaçak kat şikayet, Tamer Heper, teras katı

Soru: Binamız dört mesken, bir teras, iki dükkandan ibaret. Yönetim yok, teras katı kaçak, yeni mantolama yaptırdık ancak teras için kimse para vermek istemiyor? Ne yapabiliriz? • M.S.

Cevap: Okuyucumun problemi o kadar acil ki, çok acele çözüm istediği için mektubunu da acele yazmış, çok acele ettiği için de asıl soruyu yazmayı unutmuş. Sorusu yukarıda aldığım gibi, acaba terasta ne var, bir hasar olsa gerek, bu benim tahminim. Ben de ona göre yanıt vereyim. Terasta bir hasar varsa bunun giderilmesi şart. Teraslar ortak mahaldir ve onanm ihtiyacı varsa buna tüm bağımsız bölüm malikleri katılmalıdır. Binada sekiz bağımsız bölümden az bağımsız bölüm olduğu için yasal olarak yönetici tayini mecburi değil. Dolayısı ile sizde yöneticinin olmaması mümkün. Bu halde gereken onanmı masrafa katılanlar yapacak, sonra diğerlerine başvuracak yani rücu edecek.

Posta

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

‘Kumarda Kaybedecek Param Yok’ Dedi ve…

Şarkıcı Serdar Ortaç, 2013’de hayatındaki kötü alışkanlıkların tümünü bırakma kararı aldı ve 4.5 milyon dolara …