1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

3. Nükleer Santralin Yeri İğneada Oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Mersin Akkuyu ve Sinop’tan sonra 3. santralin yerini Kırklareli İğneada olarak açıkladı

3-nukleer-santralin-yeri-igneada-oldu

Bu santralle ilgili Çinliler ve ABD’nin Westinghouse firmasıyla mutabakat sağlandığını söyleyen Bakan Alaboyun, “Japonların da ilgisi var” dedi.

3. nükleer santralimiz İstanbul’a üç saat ötede

Kırklareli’nde kurulması planlanan santral için ilk gelenler Çinliler ile ABD’li Westinghouse firması. Bakan Alaboyun, “Mutabakat zaptı imzalandı. Japonların da ilgisi var” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, “Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor” dedi. Ali Rıza Alaboyun; Anadolu Ajansı’na konuk oldu, Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin üçüncü nükleer santrali konusunda firmalarla görüşmelerin sürdüğüne işaret eden Ali Rıza Alaboyun, “Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Şu an ilk gelenler Çinliler ile Amerikalıların Westinghouse firması. Mutabakat zaptı imzalandı. Japonların da ilgisi var” dedi.

Bulgaristan sınırında

Bilindiği gibi; nükleer santral kurulması düşünülen İğneada, Bulgaristan sınırına yakın Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı, Trakya’nın Karadeniz sahilinde yer alıyor. 22 kilometrelik bir sahile sahip olan İğneada, İstanbul’a yaklaşık 3 saatlik mesafede. Nüfusu, 2082 kişi olan kasabanın yazları turizmin etkisiyle nüfusu 10 bini geçiyor. Geçim kaynakları arasında ormancılık, balıkçılık ve pansiyon işletmeciliği olan İğneada, çeşitli bitki ve balık türlerine ev sahipliği ediyor.

Longoz ormanları

Aralarında İğneada’nın da bulunduğu Türkiye’de sadece 4 bölge de bulunan longoz ormanları nadir rastlanan ekosistemler arasında. İğneada’da bulunan bu ormanlar Yıldız Dağları’ndan Karadeniz’e doğru akan derelerin beslediği Erikli, Mert ve Saka göllerinin, önlerindeki kumul dolayısıyla ilkbaharda fazla gelen sularla şişerek geriye doğru taşması ve düz araziyi kaplaması sonucunda meydana gelmiş. Nadir bulunan bu ormanların habitatlarının korunması önemli görülüyor.

Öte yandan; Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak olan Mersin-Akkuyu için belirsiz bir döneme girildiği bugünlerde, 3. santral konusundaki haber dikkati çekici bulundu. Bilindiği gibi; Türkiye’nin ilk nükleer santralini, kuzey komşumuz Rusya, Türkiye’ye anahtar teslimi usulü ile tesis edecek. Moskova, şimdiye kadar bu santral için 3 milyar dolar tutarında bir para yatırdı.

Santralin inşaat ruhsatı için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na (TAEK) müracaatta bulunuldu. 1.5-2 yılda çıkması bekleniyor. Ocak ayında da Cengiz İnşaat’ın nükleer santralin liman inşaatına başlayacağı açıklanmıştı. Moskova, Türkiye’den inşaat ruhsatı almamasına rağmen santral projesini ısrarla yürütüyor. Zira, proje 100 yıllık bir proje olarak değerlendiriliyor.

“Rusya ile doğal gaz sıkıntımız yok”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili basında çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulundu. Ali Rıza Alaboyun, Türkiye ile Rusya arasında enerji konusunda hiçbir anlaşmazlık olmadığını belirterek, “Doğal gaz revizyonu ve Türk Akımı projesi” nin iki ülke arasındaki öncelikli konular olduğunu aktardı. Gazprom’un Almanya’ya daha ucuz fiyatlarda doğalgaz sattığını dile getiren Alaboyun, bundan dolayı da Türkiye’nin fiyat revizyonu istediğini ifade etti. Bakan Alaboyun, Gazprom’un Türkiye’ye indirim için ilk olarak yüzde 6, ardından yüzde 10 ve son olarak da yüzde 10,25’lik bir rakam teklif ettiğini söyledi. Rusya’nın indirim konusunu Türk Akımı’na bağlamaya çalıştığını vurgulayan Alaboyun, “Türk Akımı ile fiyat revizyonu birbirinden tamamen bağımsızdır. Birbiriyle asla ve asla ilişkilendirilemez. Biz Rusya ile çok iyi müşteri, tüketiciyiz ve arz sağlayan olarak Rusya’yla ilişkimiz var. Rusya bizim için iyi bir kaynak, biz de iyi bir müşteriyiz. Almanya’dan sonra ikinci müşteriyiz. Küçük ihtilaflı konular varsa bunlar da konuşulur, uzlaşılır. Doğal gaz kesintisi asla söz konusu olmaz” dedi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çöpleri Yer Altına Almayana Ruhsat Yok

Çukurova Belediyesi, Çöpleri Yer Altına Alma” projesi tüm binalar için zorunlu hale getirildi. Müteahhitlere, projelerine …