1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yabancılara Mülk Satışı Yeniden Başladı

Mütekabiliyet Yasası’nın onaylanmasının ardından yabancılara mülk satışının yeniden başladığı bildirildi.

Yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası kapsamında hazırlanan ülkeler listesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından yabancılara mülk satışının yeniden başladığı bildirildi.

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Ateş, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan ”Yabacı Uyruklu Gerçek Kişilerin Taşınmaz ve Sınırlı Ayni Hak Edinimi” genelgesinin dün yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Söz konusu genelgeyle yabancılara mülk satışının önünün açıldığını belirten Ateş, ”Marmaris’te gayrimenkul satın alan yabancı uyruklular tapu işlemlerine başladı” dedi.

Yasada yabancıların mülk edinmesine sınırlamalar getirildiğine dikkati çeken Ateş, yasaya göre yabancıların bir ilçenin yüzölçümünün ancak yüzde 10’una kadar mülk edinebildiklerine dikkati çekti. Ayrıca bir kişinin sadece 30 hektara kadar arazi alabileceğine değinen Ateş, ”Bu alan sadece Bakanlar Kurulu’nun kararıyla iki katına çıkartılabiliyor. Bu kadar geniş arazi alan kişi veya şirketlerin bu yeri ne amaçla kullanacaklarını dair plan ve projelerini hazırlayarak ilgili makamın onayına sunması gerekiyor” dedi.

Marmaris Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ünal ise Türk vatandaşlarının Almanya’dan aldığı tapunun 10’da biri kadar yabancıların Türkiye’den tapu almadığını iddia etti. Ünal, özellikle Arap ülkelerinin karşılıklılık esasına dahil olmalarıyla işlerinin açılacağını kaydetti.

Marmaris Tapu Kadastro Müdürlüğü yetkilileri de genelgenin ve karşılıklılık esasına göre mülk satışı yapılabilecek ülkelerin listesinin ellerine ulaştığını ve tapu işlemlerine başladıklarını bildirdiler.

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Satışları Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 32 Arttı

Yılın ilk yarısında yüzde 32’lik artışla geçen yılın aynı dönemine göre 141 bin 374 daha …