1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaat Sektörü Arapça Bilen Eleman Arıyor!

Sosyal ve siyasal alanda yaşanan gelişmeler sonrasında Arap ülkeleriyle artan ticaret, turizm ve kültürel ilişkiler, Arapça’nın Türkiye’de en çok ilgi gören yabancı diller arasına girmesine neden oldu

İnsan kaynaklarıyla ilgili bir internet sitesinin araştırmasına göre, Arap ülkeleriyle artan ticaret, turizm ve kültürel ilişkiler insan kaynakları alanında da önemli değişimlere neden oldu. İnternet sitesinin verilerine göre, son bir yılda Arapça bilen adayların sayısında 15 binin üzerinde bir artış olduğunu belirtilirken, Arapça bilen toplam aday sayısının da 50 binin üzerine çıktığı açıklandı. Böylelikle Arapça, son bir yılın en çok ilgi gören yabancı dillerinden biri oldu. Arapça bilen adayların yüzde 61’inin 25-34 yaş, yüzde 16’sının 18-24 yaş ve yüzde 15’inin 25-44 arasındaki adaylar tarafından konuşuluyor olması, Arapça’nın yaşlı nüfus tarafından değil, gençler arasında yaygınlaştığını gösteriyor. Bu da Arapça’nın dini işlevinden çıkıp artık bir kültür dili olarak yaygınlaşmaya başladığı anlamına geliyor.

PERAKENDE SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI ARAPÇA ÖĞRENİYOR
Yüzde 68’ini erkeklerin oluşturduğu Arapça bilen adayların, yüzde 11’i inşaat, yüzde 5,9’u gıda, yüzde 5,6’sı tekstil, yüzde 5,5’i eğitim ve yüzde 4,9’u mağazacılık/perakende sektörlerinde iş arayanlardan oluşuyor. Bu adayların iş aradıkları bölümlerin başında ise yüzde 6,5 ile satış, yüzde 5,5 ile muhasebe, yüzde 3,5 ile eğitim, yüzde 3,2 ile yönetim ve yüzde 3,1 ile pazarlama geliyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜ ARAPÇA BİLEN ELEMAN ARIYOR
Halen 250’ye yakın ilanla 700’ün üzerinde Arapça bilen elemanların arandığı sitedeki ilanların yüzde 32,7’si inşaat, yüzde 5,8’i mağazacılık/perakende, yüzde 5’i tekstil, yüzde 4,3’ü imalat ve yüzde 4,2’si tekstil sektöründen geliyor. Arapça bilen eleman arayan şirketlerin bu elemanlara ihtiyaç duyduğu bölümler ise yüzde 14’ü inşaat, yüzde 12,5’i satış, yüzde 10’u dış ticaret, yüzde 9,8’i şantiye ve yüzde 8’i üretim olarak dikkat çekiyor.

Sabah

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İflastan Kurtulmak İçin Danışmanlık Desteği!

Avrupa’da işyerlerinin yalnızca %50’si 5 yıldan fazla ayakta kalabiliyor. İflas vakalarının %90’ı nakit eksikliğinden ve …