1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Fikret İnan Üniversitesi İmar Sorunlarından İlerleyemiyor!

Fikret İnan Eğitim Vakfı, Sakarya’da kurulması plananlanan İnan Üniversitesi ile ilgili yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve imar sorunlarından dolayı istenen hızda ilerlenemediği dile getirildi

Bilindiği gibi, Fikret İnan Vakfı tarafından Sakarya ilinde İnan Üniversitesi ismi ile bir üniversite kurulması girişimi Vakfın 16 Ekim 2011 tarihinde bu konuda karar almasıyla başlatılmış ve Vakfın kurucusu Fikret İnan’ın ortağı olduğu Fi Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin mülkiyetinde bulunan Sakarya İli, Adapazarı İlçesi, Dağdibi, Bağlar Mevkii’ndeki 358.000 metre kare arazinin 75.000 metre karelik kısmının üniversitenin kuruluşu öncesinde vakfa devredilmesine ve vakıf tarafından da üniversitenin kuruluşu ve geliştirilmesi ile ilgili ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu tarihten itibaren günümüze kadar, Üniversitenin tüzel kişiliğini oluşturma yönündeki çalışmalar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu’nun 2547 sayılı yasasının Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği mevzuatları doğrultusunda sürdürülmüştür. Bu çalışmalar kapsamında, kurulacak olan üniversitenin Yükseköğretim Kurulu’na sunulacak olan dosyası teknik açıdan tamamlama aşamasına gelmiş, kurucu mütevvelli heyeti ve rektörü belirlenmiş, üniversitenin fakülte, bölüm ve programları ile yerleşke projesi (Ek-1), mimari tasarımı, kuruluş, gelişim ve yatırım planlaması çalışmaları önemli ölçüde tamamlanmıştır.

Üniversitenin yapılan ilk 5 yıllık planlaması çerçevesinde, üniversitenin yerleşkesi içerisinde 86.200 metre kare kapalı alanın inşaa edilmesi, bu alanlarda 5 fakülte (Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi, Mimarlık ve Yapı Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal ve Davranış Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi), 1 Lisansüstü Programlar Enstitüsü, 1 Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu ve 1 Yabancı Diller Yüksekokulu’nun faaliyete geçirilmesi, bu akademik birimlerde oluşturulacak 79 bölüm ve programda eğitim ve öğretim görecek 6.500 civarında öğrenciye ve eğitim-öğretim hizmeti verecek 326 akademik personele ulaşılması planlanmaktadır. Proje için ilk 5 yıllık yatırım ve cari giderlerin toplamı yaklaşık 170.000.000.-TL olarak öngörülmekte olup bunun önemli bir bölümü Fikret İnan Eğitim Vakfı tarfından karşılanacaktır.

Tüm bu yapılan çalışmalar doğrultusunda, Üniversite’nin yasalaşma çalışmalarının 2011 yılı içerisinde tamamlanması, yerleşke inşaatının başlatılması ve 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçirilmesi planlanmıştır. Ancak, gelinen noktada üniversiteye tahsis edilecek arazi üzerindeki imar çalışmalarının henüz tamamlanamaması nedeniyle üniversitenin faaliyete geçirilmesi için öngörülen tarihin bir yıl süre ile ertelenmesi kaçınılmaz olmuştur. Bu konuda yürütmekte olduğumuz çalışmalar, Sakarya Valimiz ve Büyükşehir Başkanımızın bilgileri, yakın ilgi ve destekleri ile hızla devam etmektedir.

Sakaya İli’ne ve ülkemize, özgün bir Vakıf Üniversitesi kazandırma yönündeki arzumuz ve heyecanımız giderek daha da büyümektedir.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Filipinler’den Türk İnşaat Sektörüne Yatırım Daveti

Filipinler’in Ankara Büyükelçisi Raul Salavaria Hernandez, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı …