1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yağ Tutuculu Projeye İlk Ruhsat!

İzmit Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza atarak yapılacak yapılarda yağ tutucu zorunluluğu getirdi. Belediye Meclisinin aldığı karar yürürlüğe girdi ve yapıda yağ tutucu olmayanlara ruhsat verilmiyor.

Belediye Meclisi, bitkisel yağ, diğer atık su, geri dönüşüm, gri su, gri su borusu hattı, imar, İmar Ve Şehircilik, İzmit Belediyesi, kanalizasyon boruları, kullanılmış kızartmalık yağ, otel inşaatı, Şehir altyapı sistemleri, şehircilik, yağ tutucu, yağ tutucu tesisatı, yağ tutucu uygulaması, yağ tutucu zorunluluğu, yapıda yağ tutucu

İzmit’teki uygulama ile inşaat yapacak her yapıda yağ tutucu tesisatı bulundurma zorunluluğu getiriliyor. Üç kata kadar konutlarda tesisat bulunurken 3 katın üzerindeki konutlarda yağ tutucu tesisatının da çalışır durumda olması aranacak. İzmit’te uygulama ile ilgili olarak ilk ruhsat da verildi. Yenişehir Mahallesi’nde yapılacak olan otel inşaatının projesinde yağ tutucu ilgili düzenlemenin olduğunu söyleyen İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak, ”Paşalıoğlu firması yapacakları inşaat için projelerini bize verdiler. Yapılan incelemede projede aranan yağ tutucu özelliği bulunduğundan ilgili firmaya gerekli ruhsatı da verdik. Duyarlılıklarından dolayı firma yetkilisi Mustafa Paşalıoğlu’na teşekkür ederiz” dedi. Oteli yapacak olan Paşalıoğlu da uygulamadan ilk ruhsatı alan kişi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ”İzmit Belediyesi’nin çevreye olan bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

İzmit’teki yağ tutucu uygulamasının 250-500 lira arasında bir ek maliyet getirdiği öğrenildi. Yeni yapılan binalarda yağ tutucuların kullanılabilmesi için mutfak, duş ve lavabo giderlerinin ayrı döşenmesi gerekiyor. Bu giderlere gri su borusu hattı döşenmesiyle arıtma sistemine altyapı oluşması sağlanıyor. Şehir altyapı sistemlerinin önümüzdeki yıllarda gri su ve diğer atık su olarak ayrılması durumunda sistem şimdiden hazır hale getirilmiş olacak.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1,5 milyon ton bitkisel yağ kullanıldığı ve kızartma işlemlerinden sonra 340 bin ton civarında kızartmalık atık bitkisel yağ oluştuğu kaydedildi. Kullanılmış kızartmalık yağlar, kanalizasyon borularının yüzde 40’ının tıkanmasına, evlerde kullanılan suyun da yüzde 25’i’nin kirletilmesine yol açıyor. Yağ tutucularda birikecek yağların İzmit Belediyesi tarafından toplanarak geri dönüşümünün sağlanacağı açıklandı.

İhlas Haber Ajansı

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Akmeşe’deki Tarihi Çeşmeyi Bay-Kon İnşaat Restore Edecek

İzmit Belediyesi, tarihi eserlere sahip çıkmayı sürdürüyor. Şimdiye kadar birçok tarihi yapıyı restore eden İzmit …