1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkiye’nin Korozyondan Kaybı 45,6 Milyar Dolar!

Yapılan araştırmalar sonucunda dünyamızın yıllık korozyon kaybının 4,4 trilyon dolar civarında, Türkiye’nin toplam kaybı ise 45,6 milyar dolar civarında olduğu tespit edilmiştir.

“Daha İyi Korozyon Kontrolü Daha Güvenli Dünya ” teması ile Türkiye Korozyon Derneği tarafından 9-13 Eylül tarihlerinde Sheraton Maslak Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Avrupa Korozyon Kongresi, farklı sektörlerden pek çok profesyoneli bir araya getiriyor.

Korozyon, metallerin doğaya karışma süreci noktasında öne çıkan bir kavram. Daha teknik ifade ile, metal ve alaşımlarının çoğunlukla sulu ve gaz ortamlardan oluşan çevreleri ile girdikleri elektrokimyasal ve kimyasal tepkimeler sonucu uğradıkları hasar korozyon olarak adlandırılır. Korozyon; atmosfere maruz, su içinde, toprağa gömülü veya kimyasal malzemelerle temasta olan metalik malzemelerin en önemli düşmanlarındandır. Farkında olunmayan gizli tehlike korozyon Dünya’ yı büyük bir ekonomik krize uğratmaktadır.

Bu rakamlar korozyon tehlikesinin Dünya ekonomisine, insan sağlığına yol açtığı büyük tehlikenin bir kanıtıdır.Zed Etkinlik Yönetimi ve Danışmanlığı tarafından organize edilen kongre, katodik koruma, petrol ve gaz üretiminde korozyon, otomotiv korozyonu, polimer materyallerin korozyonu, nükleer korozyon, rafineri endüstrisinde korozyon, korozyon eğitimi ve bilgisayar uygulamaları gibi onlarca konuyu ele alacak.

Aynı zamanda katılımcı firmaların sergi alanında çalışmalarını ziyaretçilere sunabilmesinin amaçlandığı etkinliğe akademik düzeyde de katılım gösterilebiliyor. Kongre sırasında özel sektör profesyonelleri ve akademisyenlere sunmak istediğiniz makale konusu ile ilgili son bildirim tarihi 10 Şubat 2012 !

Avrupa Korozyon Kongresi ile ilgili tüm bilgilere http://www.eurocorr2012.org adresinden erişebilirsiniz.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.