1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Sundurma Nedir, Sundurma Çatı, Saçak, Markiz, Kanopi

1 . Sundurmak işi.

2 . Yağmurdan, güneşten korunmak için yapılan ve arkası bir duvara verilen çatı:
“Odalarımıza gitmek üzere sundurmadan sofaya geçmeye hazırlandığımız sırada bir haberle karşılaştık.”- R. N. Güntekin.

3 . halk ağzında Üstü kapalı balkon, evlerin önündeki taşlık:
“Hanın sundurmasına çıktığım zaman yemiş dolu tabaklar dizilmiş masa hazırdı.”- R. H. Karay.

SUNDURMA-SAÇAK-MARKİZ-KANOPİ

Saçak: Çatının binadan dışarı taşan bölümü.Çatı sularını yapı bedenden ve temellerinden uzağa akıtmak ve gerektiğinde gölge sağlamak için yapılır.

Sundurma: Yağmur veya güneşten korunmak için bir kapı üstüne ya da duvar önüne yapılan saçaktır.

Kanopi: En çok bilinen şekliyle, benzin istasyonlarında, benzin pompalarının üzerini örtmek amacıyla yapılan yapılardır. Bu yapılar bir taraftan benzin alanları güneş ya da yağıştan korurken, diğer taraftan da iyi dizayn edildiğinde, görsel olarak bulundukları ortama değer katarlar. Ancak, benzinlik kanopilerinin dışında da birçok amaçla kanopi yapılır. Büyük binalara giriş kanopileri, giriş kontrol kanopileri bazı örneklerdir.

Lazerli plazma kesimle oluşturulan ana makaslar, imalat yapılacak yerin büyüklük ve uzunluğuna, göre hazırlanarak, taşıyıcı açık bileşenleri ile oluşturulan çelik konstrüksiyonun üzeri,değişik model ve görünümlerde estetik sundurma, kanopi v.b.imalatlar yapılmaktadır.

Kapı girişlerinde, çatılarda ve daha çok petrol ofislerinde kullanılan kanopi modelleri sizlerin beğeni ve istekleriniz doğrultusunda imalata geçilir ve muntazam bir şekilde uygulaması yapılır.Tasarımı ve kalitesi açısından şirketlerin son zamanlarda tercih odağı olmuştur.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.