1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Recep Tayyip Erdoğan: Tataristan’da Daha Çok Müteahhitimiz Var!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk firmaları ve müteahhitlerinin de Kazan’da son derece başarılı işlere imza attıkları kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin, merkezinde bulunduğu coğrafya içinde, barıştan, demokrasiden ve hukuktan başka hiçbir gayesi yoktur. Nüfuz mücadelesi içinde değiliz; farklı niyetlerin, farklı gayelerin içinde değiliz” diye konuştu. Erdoğan, Tataristan’da Kazan Privoljskiy Federal Üniversitesinde yaptığı konuşmada, kardeş Tataristan Cumhuriyetini ve üniversiteyi ziyaret ediyor olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Tataristan Cumhuriyeti ile yakın kardeşlik ilişkilerinin bir başka göstergesinin de, Kazan’daki başkonsolosluk olduğunu beliren Erdoğan, Türkiye’nin, Rusya’daki ilk başkonsolosluğunu Eylül 1996’da Kazan’da açtığını hatırlatarak, Türk firmaları ve müteahhitlerinin de Kazan’da son derece başarılı işlere imza attıkları kaydetti. Erdoğan, Kazan’ın kuruluşunun bininci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk inşaat şirketlerince tamamlanmış projelerin Kazan’ı daha da güzelleştirdiğini ifade etti.

TÜRKİYE’NİN ÜNİVERSİAD TECRÜBESİNİN PAYLAŞIMI
Erdoğan, yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırımla Erzurum’u artık büyük ulusal ve uluslararası organizasyonların adresi konumuna yükselttiklerini vurgulayarak, Kazan’ın da aynısını başaracağına, Yaz Oyunları noktasında çok önemli bir uluslararası adrese dönüşeceğine yürekten inandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, “Şimdiden, 2013’te yarışacak Türk, Rus ve Tatar sporculara, gençlere, tüm dünyanın değişik yerlerinden gelecek gençlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNDE FIRSATLAR
Türkiye ile Tataristan arasında ekonomik iş birliği noktasında çok büyük fırsatlar olduğuna inandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, 2008’de ikili ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaştığını, 2010’da, uluslararası finansal krizin etkisiyle ticaret hacminin 1,5 milyar doları biraz aştığını anlattı. Rusya ile dış ticaret hacmini 2015 itibarıyla 100 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini, bu irade beyanını her iki tarafın liderlerinin de ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu miktar içinde Tataristan’ın payının da bugünkünden çok yüksek olması gerektiğine inanıyoruz. Bunu başarabiliriz. Ancak Türkiye ile Tataristan arasındaki ticari ve ekonomik iş birliği, yalnızca birkaç ticari mal ile sınırlı kalmamalı ve bunu çeşitlendirmeliyiz” diye konuştu.

Otomotiv, kimya, cam eşya, kereste işleme, işlenmiş gıda gibi pek çok alanda ortak projeler gerçekleştirilmesinin mümkün olduğuna işaret eden Erdoğan, “Biz bu imkanları, bu fırsatları azami ölçüde değerlendirmek durumundayız” dedi.

Somut projelerin ortaya çıkarılması amacıyla, son dönemde önemli etkinlikler gerçekleştirildiğini de hatırlatan Erdoğan, 20-21 Ekim 2010 tarihlerinde “Tataristan Cumhuriyeti’nde Otomotiv Yan Sanayiini Geliştirme Perspektifleri” başlıklı Türk-Rus İş Forumu’nun ve akabinde de 2-4 Mart 2011 tarihlerinde Türk-Rus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 11’inci Dönem Toplantısı’nın Kazan’da düzenlendiğini belirtti. Erdoğan, bu yoğun temaslar çerçevesinde, dış ticaretin yanında karşılıklı yatırımların da arttığını, Tataristan’da artık daha fazla Türk yatırımcı ve müteahhidin görev aldığını memnuniyetle müşahede ettiklerini dile getirdi.

Rusya Federasyonu’na yaptıkları son ziyarete yedi bakanıyla geldiğini ifade eden Erdoğan, üst düzeyli istişare toplantısının başarıyla gerçekleştiğini ve bugün tüm bakan arkadaşlarıyla Kazan’da olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Şunu samimiyetle belirtmek durumundayım: Biz, Türkiye Cumhuriyeti ile Tataristan Cumhuriyeti arasındaki, dış ticaret olsun, doğrudan yatırımlar, turizm olsun, mevcut seviyeyi asla yeterli görmüyoruz. Çok daha yoğun çalışarak, daha fazla gayret göstererek, iki kardeşe yaraşır şekilde bir dayanışma ile, iletişimi, iş birliğini daha yukarı seviyelere çekmek zorunda olduğumuzun farkındayız. İnşallah bunu başaracağız. Özellikle 2013 ÜNİVERSİAD tesisleri inşaatından başlayarak, inşallah her alanda çok daha farklı bir seviyeye birlikte ulaşacağız.”

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çamlıca Camisi’nin Kaba İnşaatı Bitti

Yapımına yaklaşık 36 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında 72 …