1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kentsel Dönüşüm, Kepçe ve Vinçlere Yaradı!

Türkiye’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan 14 milyon konut için kepçeler ve vinç makinaları pazarını canladırarak kepçe satışını yüzde 14 oranında artırdı

Yaklaşık 20 yılda 14 milyon çürük binanın yıkılmasını ve yeniden yapılanması planlayan Kentsel Dönüşüm ve Afet yasaları, 400 milyar dolarlık bir ekonomi yaratırken, inşaatın alt sektörlerini de heyecanlandırdı. Binaların yıkılması ve hafriyatın taşınmasıyla ilgili büyük talep olacağını gören yatırımcılar, kepçe, vinç ve ekskavatör gibi iş makinalarına büyük yatırım yapmaya başladı. Lüks otomobil satışlarının rekor düzeyde gerilediği 2012 yılının ilk beş aylık döneminde iş makinası satışı yüzde 14 oranında arttı. Otomobillerde teslim süresi bir ayı bulurken, bazı araçlarda ise bu süre 5-6 aya kadar yükseldi. Türkiye İş Makinaları Distribütörleri İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkanı Cüneyt Divriş, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet toplantısında sektörün hedeflerini değerlendirdi.

Kentsel Dönüşüm projesinin sektörü heyecanlandırdığını ifade eden Divriş, yasayla sektörün yılda yüzde 15 büyüyeceğini kaydetti. Sektörün, yılın ilk aylarındaki durgunluğa rağmen canlılık gösterdiğini söyleyen Divriş, yılın beş aylık döneminde sektörün yüzde 14 büyüdüğünü söyledi. Divriş, 2012 yılının ilk beş aylık döneminde 4 bin 987 iş makinası satışı yapıldığını belirterek, geçen yılın aynı döneminde ise satış rakamının 4 bin 373 olduğunu kaydetti.

Avrupa’da 4. sıradayız

2011 yılında 1.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Divriş, iş makinası satışının 12 bin adet olduğunu hatırlattı. Divriş, Türkiye’nin iş makinası satışında şu anda Avrupa’da 4. sırada olduğunu, sayının 20 bine çıkması ile Türkiye’nin 3. sıraya yükseleceğini söyledi. Türkiye’nin önünde İngiltere, Almanya ve Fransa olduğunu kaydeden Divriş “Eskiden Avrupa’da Türkler başaramaz yaklaşımı vardı. Şimdi parmakla gösterilir durumuna geldik” dedi.

Kalifiye eleman sıkıntısı var

İMDER Başkanı Cüneyt Divriş, halen Türkiye’de 7 yaş sınırında 60 bin ağır iş makinesinin bulunduğunu belirterek, sektörün 14 bin kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Sektörün şu anda en büyük sıkıntısının kalifiye eleman bulmak olduğunu vurgulayan Divriş, iş makineleri üzerinde eğitim verecek okullar açmayı planladıklarını kaydetti. Divriş, okullardan mezun olacak kişilerin işlerinin ise hazır olacağını bildirdi.

Star

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ev Kiraları Daha Fazla Düşer Mi? Emlak Uzmanı Değerlendirdi

İlan sitelerine yönelik denetimlerin artırılması ve konut arzını artırıcı uygulamaların ardından kiralarda yaşanan düşüş, gerilemenin …