1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kaçak Yapılara İskan Yolu 2018

Milyonlarca vatandaşın sıkıntı yaşadığı imar ve iskân sorununun çözümün.

Kaçak Yapılara İskan Yolu 2018

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “imar barışı” olarak adlandırılan Kaçak yapıların durumuyla ilgili düzenleme hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Düzenlemenin çeşitli nedenlerden dolayı, bu affa ihtiyacı olan binaların meşru hale gelmesi açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Başkan Filiz, “Vatandaşımız binasını kendi rızasıyla imara ve iskana aykırılığını bildirdikten sonra belli bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak. Böylelikle vatandaşımız yüzde 3’lük harç yatırarak iskânına kavuşacak. Elde edilecek 45 milyarlık gelir de dönüşüme aktarılacak” dedi.

Milyonlarca vatandaşın sıkıntı yaşadığı imar ve iskân sorununun çözümünde sona yaklaşıldığını belirten Başkan Filiz açıklamasında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin “Bir hafta içinde ‘imar barışı’ Meclis’e gelecek” müjdesi, tapusu olmayan vatandaşlarımızı sevindirdi. İmar Barışıyla devletle vatandaş arasında iskana aykırılıktan dolayı ortaya çıkan kavganın son bulması planlanıyor. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Gelecek düzenleme kesinlikle bir imar affı değil. Hazine arazisi üstüne yapılan kaçak yapılar kesinlikle kapsamda olmayacak. İskan sorunu olan, bahçesi, balkonu, otoparkı imara aykırılık içeren ve kat mülkiyeti problemi olan yapılar düzenleme kapsamına girecek. Elektrik, su, doğalgaz gibi tüm abonelikleri olmasına rağmen tapuda görünmeyen, özellikle binaların zemin altı katlarındaki daireler bu haktan yararlanacak.

Bu durumdaki yapılara “yapı kayıt belgesi” verilecek. Bu yapıların sahiplerine daire yapım maliyetinin yüzde 3’ü bedelle yapı kayıt belgesi verilecek. Arsa ve inşaat maliyetleri üzerinden yatırılacak yüzde 3 harç ise 100 metrekarelik bir daire için 1800 lira ile 2500 lira arasında bir maliyet hesabı var. Yaklaşık 15 milyon sorunlu binadan elde edilecek kaynak ise 45 milyar lirayı buluyor. Düzenlemeyle birlikte 45 milyar liralık bir kaynağın kentsel dönüşüm için oluşturulan özel bütçeye aktarılması planlanıyor. Bu kaynakla belediyelere yüzde 0 faizli 3 yıl sonra geri ödemeli kredi verileceğini belirtildi.”

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

3,5 Yıl İçinde 836 Ruhsatsız İnşaat Tespit Edildi!

Malatya Belediyesi tarafından son 3,5 yıl içinde 836 ruhsatsız inşaat çalışması tespit edildi. Bu yapı …