1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İzmir’de Projeler İçin İş Planı ve Fizibilite, Yatırım Dosyası Hazırlama Eğitimi

Kipu Danismanlik Ltd. tarafindan 15-16 Nisan 2011 tarihlerinde, Izmir’de yatirimcilar, girisimciler ve islerini buyutmek isteyen KOBI temsilcileri ve fizibilite calismalari gerceklestirmek isteyen profesyoneller icin; KOSGEB, ISKUR, Avrupa Birligi Projeleri, KOBI Destekleri, IPARD ve Kalkinma Ajanslari Hibe Destekleri icin hazirlanmasi gereken is plani, isletme plani, yatirim dosyasi ve fizibilite raporlari ile ilgili olarak 2 gunluk egitim duzenlenecektir. Istanbul’da 26-27 Mart 2011’de gerceklestirilen basarili egitimden sonra gelen talepler dogrultusunda egitim calismasinin Izmir’de tekrarlanmasi ongorulmustur.

Egitim Tarihi: 15-16 Nisan 2011 (2 Tam Gun, Cuma – Cumartesi)

Egitim Yeri: Izmir – Konak

Egitim Konusu: KOSGEB, ISKUR, Avrupa Birligi, Dunya Bankasi ve Kalkinma Ajanslari gibi yatirimcilara ve girisimcilere fon saglayan kuruluslardan projeler kapsaminda hibe ve kredi destekleri alinabilmesi icin hazirlanmasi gereken is plani, isletme plani, yatirim dosyasi ve fizibilite raporlarinin hazirlanmasinda izlenecek surecler, bu alandaki deneyimlerin paylasilmasi ve is plani hazirlamamin puf noktalari

Egitim Kontenjani: 24 Kisi
Egitime Katilim Icin Son Basvuru Tarihi: 12 Nisan 2011
Egitim Dili: Turkce
Egitim Ucreti: 750 TL + KDV

Egitimle ilgili bilgi almak, kayit sureci ile ilgili uzmanlarimizla gorusmek icin web sitemizdeki online formu doldurmaniz yeterlidir.

http://www.kipu.com.tr/danismanlik/2010/10/egitim/

Egitimin Kapsami
2 gunluk egitim ve pratik uygulama calismasi, oncelikle yatirim fikirleri icin basvurulabilecek fon kaynaklari, hibe destekleriyle ilgili bir oturum icerecektir. Bu dogrultuda fikirlerin gercege donusmesi icin destek alinabilecek fon kaynaklari, donor kuruluslar, hibe ve kredi olanaklari ve basvuru kosullariyla ilgili kapsamli bir kaynak gelistirme oturumu gerceklestirilecektir. Bu oturumda basta Avrupa Birligi, Dunya Bankasi ve Birlesmis Milletler gibi uluslararasi organizasyonlarla birlikte, Kalkinma Ajanslari, DPT, KOSGEB, ISKUR vb. diger kamu kurum ve kuruluslarinin projeler kapsaminda vermis oldugu hibe destekleriyle ilgili bilgiler ve basvuru sartlari aktarilacaktir.

Iyi bir is fikri, kapsamli bir is plani ile somutlastirilmadigi surece bir anlam ifade etmemektedir. Is fikrinin herhangi bir kurulustan destek alabilmesi icin kapsamli bir is planinin olmasi ve fizibilite calismalari dogrultusunda yatirim fikrinin karliliginin, pazar olanaklarinin ve yatirim ve isletme finansman ihtiyacinin incelenmis ve hesaplanmis olmasi gerekmektedir. Girisimcilik vb. alanlarda kamu desteklemeleriyle ilgili olarak farkli egitim programlari/seminer ve kurslara katilan bircok adayin, detayli is plani hazirlanmasi konusunda zorlandigi gozlemlenmistir. Bu dogrultuda gelen talepler dogrultusunda Kipu Danismanlik Ltd. olarak detayli bir is plani hazirlanmasi icin dikkat edilecek hususlarin, uygulamada pratik bir sekilde plan hazirlamak icin gerekli puf noktalarin paylasildigi 2 gunluk bir seminer yapilmasina karar verilmistir.

Egitim calismasi, yatirim fikirleri icin uygun fon kaynaklari ile bilgilendirmelerle birlikte, fon kaynaklarina hibe ve kredi basvurusu icin sunulmasi gereken is plani, isletme dosyasi, yatirim fizibilitesi dokumanlarinin hazirlanmasinda yapilan yanlislar uzerinden, dogru bir isletme planinin nasil olusturulmasi gerektigine dair bu alandaki uzmanlarin ve profesyonellerin deneyimlerini icermektedir.

Egitim programinin son oturumunda, fizibilite raporlarinin ve mali tablolarin hazirlanma yontemleriyle ilgili pratik bilgiler ve sablonlar sunulacaktir. Katilimcilarin fizibilite raporu hazirlamasi icin asgari duzeyde iktisat bilgisine sahip olmasi gerekmektedir. Egitim programi kapsaminda detayli bir fizibilite raporu olusturmak icin yapilmasi gerekenler, hesaplama yontemleri ve yatirimlarin karliligi ile ilgili uygulamali yontemler paylasilacaktir. Fizibilite hazirlanmasi surecinde faydali olabilecek sablon hesaplama programlari (excel makro’lar) katilimcilarla paylasilacaktir.

Egitim Uygulama Yontemleri
Egitimde teorik bilgilerle birlikte uygulama ve ve pratik calisma agirlikli bir yontem tercih edilmistir. Somut is planlari ve fizibilitelerle ilgili orneklerin paylasildigi, gercek yatirim plani calismalarinin ve uygulanmis is dosyalari uzerinden planlardaki temel hatalar ve eksIkliklerin gosterildigi, alaninda uzman farkli egitmenlerin bir arada interaktif bir calisma icerisinde deneyimlerini aktaracaklari bir egitim programi kurgulanmistir.

Egitim programi kapsaminda simulasyon seklinde bir projenin bastan sona tum fizibilite, is plani ve basvuru formlari adim adim hazirlanacak ve proje hazirlama sureci uygulamali olarak gerceklestirilecektir.

Avrupa Birligi ve uluslararasi fon kaynakli projelerde izlemeci ve degerlendirmeci olarak gorev almis, kamu Kurum ve kuruluslarinda is planlari degerlendirmelerinde gorev yapmis uzmanlar ve buyuk yatirim projeleri fizibilite calismalari gerceklestirmis sektorden profesyoneller ve mali danismanlar egitim programini birlikte gerceklestirecektir. Egitimcilerin egitim deneyimleri, proje referanslari ve ozgecmisleri on basvuru islemini tamamlayan katilimcilarla paylasilacaktir.

Egitim kapsaminda yatirimcilarin proje fikirleri dogrultusunda birebir uygulamalar ve simulasyonlar dogrultusunda, mevcut proje fikirlerinin yatirima donusmesi icin hazirlanmasi gereken is plani ve fizibilite dokumanlari konusunda destek verilecektir.

Egitim Hedef Kitlesi
– Proje/yatirim fikrine sahip fakat fikrine nasil finansman saglayacagini bilemeyen girisimciler ve bireysel yatirimcilar;

– Genc Girisimcilik, Kadin Girisimci, Girisimcilik Programi vb. programlara katilmis ve hibe destekleri icin nitelikli bir is plani hazirlamak isteyen girisimciler;

– Mevcut calismalarini hibe ve kredi destekleriyle buyutmek isteyen KOBI temsilcileri;

– Yatirimlarin finansman kaynaklari ve fon kaynaklarina basvuru usul ve sekilleri konusunda uzmanlasmak isteyen kisiler;

– Projelerde proje yazim ve yonetim asamalarinda gorev alacak uzmanlar, akademisyenler, muhendisler, danismanlar, muhasebeci ve mali musavirler;

– Kariyerini bu alanda olusturmak isteyen ogrenciler ve arastirmacilar

Egitim Programi
Egitim Programi, on kayit islemini yaptiran katilimcilarla paylasilacaktir. Egitim, Izmir’de Konak’ta otel toplanti salonunda 09.30 – 17.30 saatleri arasinda 2 tam gun boyunca (15 Nisan – 16 Nisan 2011) gerceklestirilecektir.

Egitim Bedeli
Egitim toplam bedeli 750 TL + KDV’dir. Egitim bedeli 2 taksitte faturalandirilacaktir. Egitime katilim icin on kayit bedeli olan 350 TL’nin Kipu Tarim ve Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.’nin Garanti Bankasi Ozkanlar Subesi’ndeki 754 / 6299142 nolu hesap numarasina (IBAN No: TR86 0006 2000 7540 0006 2991 42) yatirilmasi gerekmektedir. Egitim bedelinin ikinci taksiti 26 Mart 2011’de egitim baslangicinda faturalandirilacaktir. Egitim kontenjaninin dolmasi sonrasinda egitim on basvuru ucretini yatiran katilimcilarin egitim ucretleri kendilerine iade edilecektir.

Kayit ve Katilim
Egitime katilmak ve egitimle ilgili bilgi almak icin Kipu Danismanlik Ltd.’nin web sayfasindaki egitim bolumundeki online egitim formu’nun doldurulmasi yeterlidir. Egitime kesin kayit icin son tarih 12 Nisan 2011’dir. Egitim 24 kisilik kontenjanla sinirlidir. Katilimci kontenjani dogrultusunda once gerceklestirilen basvurular gecerli sayilacaktir. On basvuru sonrasinda on kayit bedeli olan 350 TL’nin Kipu Danismanlik Ltd. hesabina yatirilmasiyla kayit islemi tamamlanmis olacaktir. On kayit bedelini yatirmayan katilimcilar egitime katilim konusunda hak iddia edemezler. On kayit islemini basariyla tamamlayan katilimcilara egitim programi, egitim yeri ile ilgili detayli bilgi verilecektir.

Egitim Bedeline Dahil olan Hizmetler:
– Egitim notlari ve sunumlar
– USB Flashbellek icinde notlar, sunumlar, basvuru dokumanlari ve faydali rapor ve rehberler
– Farkli sektorlerde ornek is plani dosyalari, fizibilite dokumanlari ve sablonlari
– Ogle Yemegi ve Kahve Aralari & Ikramlar
– Katilim Sertifikasi

Egitim Bedeline Dahil olmayan Hizmetler:
Ulasim ve konaklama bedelleri egitim ucretine dahil degildir. Katilimcilarin talep etmesi durumunda egitimin gerceklestirilecegi otelde indirimli konaklama fiyati uzerinden konaklama saglanmasi konusunda destek verilecektir.

Egitim Calismasi Ile Ilgili Notlar:
Egitim salonu engellilerin erisimine uygundur. Ogle yemeginde farkli bir tercihi olan katilimcilarin (vejeteryan, diyet vb.) egitim oncesinde taleplerini bildirmeleri rica olunur.

Kipu Danismanlik Ltd. Hakkinda:
Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti. 2007’den itibaren basta Avrupa Birligi, Dunya Bankasi, Birlesmis Milletler gibi uluslar arasi kuruluslar olmak uzere, Kalkinma Ajanslari ve diger ulusal ve bolgesel donor kuruluslarin hibe, ihale ve kredi gibi finansal kaynaklariyla bireyler, sirketler, kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari, yerel yonetimler, meslek orgutleri, odalar ve diger kurum ve kuruluslari icin proje yazimi, proje gelistirme ve proje yonetimi konularinda profesyonel teknik destek hizmetleri ve egitim hizmetleri sunmaktadir.

Kipu’nun 35 farkli sehirde 100’un uzerinde gerceklestirmis oldugu hibe kaynakli proje calismasi bulunmaktadir. %80’in uzerinde proje kabul oraniyla calismakta olan Kipu Danismanlik simdiye kadar 20’nin uzerinde farkli egitim programi duzenlemistir. Kipu Danismanlik, egitim calismalarinda alaninda uzman, yurtdisi ve saha deneyimi olan, sektorel tecrubesi olan egitmenler ve akademisyenlerle calismaktadir.

Egitimle ilgili bilgi almak ve basvuru kontanjani hakkinda bilgi icin asagidaki formu doldurmaniz yeterlidir.

Iletisim:
Nihal Yurekturk
Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.
273/5 Sok. No:22 Ozkanlar – Izmir
Tel/Faks: 0 232 347 06 90
E-posta: info@kipu.com.tr
Web: http://www.kipu.com.tr
Ofis Cep Tel. 0 541 258 54 78

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.