1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2011 Son Moda Dekorasyon Önerileri!

Dekorasyonun bugün geldiği nokta, bizi sevdiğimiz stil karışımlarını uygulamakta serbest bırakıyor. Kendinizi özgürce dans ediyormuş gibi düşünün. Karıştırın, sallayın ve dekore edin!

Ünlü moda tasarımcısı Vivien Westwood, bir röportajında günümüz insanlarını şaşırtmanın, moda dahil birçok alanda yenilik ve fark yaratmanın ne kadar zor olduğunu söylüyordu. Bu birçoğumuzun farklı alanlardadüşündüğü ve tartıştığı bir konu. Daha ne yapılabilir, değişik neler olabilir veya keşfedilebilir ki? Gerçek birfarklılık için kolları sıvayın ve kendi stil karışımlarınızı türetin derim! İşte ilham verecek bazı buluşmalar…

Retro-bohem
Eskiyi bugüne taşıyan retro akımına renkli bohem bir ruh katmaya ne dersiniz? Çiçekli elbiseler, patchwork örtüler, güller, emayeler ve dahası, bu karışımın kolajını oluşturuyor.

Evinize bu havayı verebilmek için eşyalarınızı fuşya, mor, kırmızı, yeşil, mavi gibi canlı renklerde seçin ve birbirine uyan her şeyden vazgeçin.

Modern-floral
Kumaş ve duvar kağıdının her sezon değişmeyen müdavimi, desen yarışmalarının daimi birincisi çiçekler, sadece romantik değil modern stillerin de başrolünü kapabilme yeteneğine sahip.

Duvar kağıdı ve tekstilleriniz için devasa illüstrasyonlar ya da 70’lerin geometrisinde tasarlanan çiçekli modelleriseçerseniz evinizin modern havasını bozmadan floral bir cennet yaratabilirsiniz. Renklerin sade olmasına dadikkat!

Neo-etnik
Bir tarafta yeni dalga akımlar, diğer tarafta ise yöresel detaylarıyla büyüleyen geleneksel kültürler. Dünya, global rüzgarı kendine yön edindi; ancak bir yandan da derinden, farklı ve orijinal kimliklerin peşinde koşmayadevam ediyor. İkisi arasında karar veremiyorsanız, üzülmeyin; minimalist formlar ile etnik sembollerinsevdiklerinizi aynı mekanda bir araya getirin.

İskandinav-Provans
İskandinavya tarzını simgeleyen evlerin ortak özellikleri beyaz, ham ahşap, işlevsellik ve rustik detaylar.Provans temasının şifresi ise bembeyaz duvarların arasına yerleştirilen marin ve kır temalı aksesuvarlar,patineler, geniş kanepeler ve dinlenme köşeleri.

Bu iki stili buluşturunca sadelik, anahtar; doğallık ise parolanız olmalı. 2011’de bu kuzey-güney köşesinin içineekleyeceğiniz renk ise bol bol mavi…

Doğu-Batı
Doğu-Batı senteziyle başlayan eklektik akım, farklı yorumlarla her eve uygulanabiliyor. Çin vazolarından Afrikabambularına, Fransız dantellerinden İngiliz bahçelerine, Osmanlı motiflerinin coşkusundan İskandinavminimalizmine, Venedik aynalarından neo-barok yorumlara kadar pek çok öğe, zevke ve beğeniye göre kişiselleşen evlerde yerini alıyor.

Gücünü kişisel zevklerden alan eklektik mekânlarda renk kaygısı taşımanıza gerek yok. Fakat bu bir renk karmaşasından söz ettiğimiz anlamına da gelmesin. Birbirini tamamlayan tonlar ve desenler, mekândaki diğerdekoratif öğelere de hizmet ederek farklı noktalarda göze çarpıyor olmalı.

Hürriyet/Melda Narmanlı Çimen

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kaynakçı, Alüminyum, Demir Doğramacı – 25 Ekim

Kaynakçı Aranıyor İlanları ACELE Halkalı’ya Usta Gazaltı Kaynakçıları Alınacaktır 0.538.016-42-75 ARGON ve Gazaltı kaynakçısı ve …