1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2010 ‘da Konut Bina Sayısı Yüzde 9,8 Artarak 44 Bin 557 ‘e Çıktı!

Avrupa ülkelerinde inşaat sektöründe yüzde 36.5’e varan küçülme görülürken, Türkiye’de konut başta olmak üzere inşaat sektöründe patlama yaşandı

ABD’de mortgage kredilerinde bankaların zora düşmesiyle açığa çıkan krizde darbe yiyen inşaat sektörü çabuk toparlandı. Türkiye’de kriz öncesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile başlayan konut hamlesi devam etti. Krizin yoğun döneminde inşaat projeleri bir süre dursa da 2010’dan itibaren başlayan çıkış, sektöre moral verdi. Müteahhitler, 2010’un ilk yarısında konut ve bina sayısında yüzde 30’a varan artışlar yaşandığını, fiyatlarda da yükselme başladığını ifade ediyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) İnşaat Sektörü Analizi çalışmasına göre, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2010 yılının ilk altı ayında yüzde 23.6, bina sayısı yüzde 8.4, değeri yüzde 30.8, daire sayısı yüzde 29.1 oranında arttı. 2009 yılının ilk altı ayında yapı ruhsatına göre konut bina sayısı 40 bin 610 iken, 2010 yılının ilk altı ayında konut bina sayısı yüzde 9.8 artarak 44 bin 557’e çıktı.

KONUT FİYATLARI ARTABİLİR
TMB analizinde, nisan-haziran döneminde kaydedilmiş olan cüzi artış oranının önümüzdeki dönemde yükselme eğilimine girmesi, konut fiyatlarının da artması yüksek bir ihtimal olarak değerlendirildi. Öte yandan aynı dönemde Avrupa Birliği ülkelerinde inşaat sektöründeki krizlerin devam ettiği belirtiliyor. Avrupa ülkelerinden İspanya’da sektör yüzde 36.5 küçüldü. Küçülme, Romanya’da yüzde 24.9, Bulgaristan’da yüzde 19 oldu. Sektör, İngiltere’de yüzde 13.1, İsveç’de yüzde 9.4 ve Almanya’da yüzde 4.8 büyüdü.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

27 Ülkede Otomobillere “Kara Kutu” Zorunluluğu Geliyor

Temmuz ayından itibaren Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak tüm yeni otomobillerde zorunlu “kara kutu” olacak. Bu …