1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Yunanistan’da Kapıda Vize Dönemi Başladı: Vize Ücreti Ne Kadar Olacak?

Türkiye kıyılarına yakın 10 Yunan adasında Türk vatandaşları için hızlı vize uygulaması başlatıldı. Peki, kapıda vize ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar..

Türkiye kıyıları yakınındaki Yunan adalarına Türk vatandaşları için kapıda vize uygulaması başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık’taki Yunanistan ziyareti sırasında Başbakan Kiryakos Miçotakis tarafından açıklanan uygulama, iki ülke arasındaki normalleşme adımları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun da onayını almıştı.

Yunanistan kapıda vize ücreti ne kadar?

10 Yunan adasında geçerli olacak uygulama kapsamında Türk vatandaşları 60 Euro ödeyerek 7 güne kadar adaları ziyaret edebilecek.

DW Türkçe’nin haberine göre, girişte pasaport kontrolü ve parmak izi kaydı yapılacak. Yunanistan AB içi serbest dolaşım bölgesi Schengen’e dahil olmasına rağmen, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmeyecek, Yunanistan’dan diğer Schengen ülkelerine geçişler ise mümkün olmayacak.

7 günlük turist vizesiyle gidilecek 10 ada

Uygulamanın geçerli olduğu adalar Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis olarak açıklandı. Bazı küçük adalarda kapıdan vize uygulamasının haziran ayında başlatılması planlanıyor.

“Türklerden yoğun talep var”

Rodos Liman Fonu Başkanı Vassilis Vayiannakis, bugün uygulamanın ilk gününde yaptığı açıklamada, “Yeni sistem hazır. Türk ziyaretçilerden yoğun talep var. Bugün için yanaşması planlanan tekne yok. Tekneler bu hafta içinde gelmeye başlayacak” dedi.

Rodos adasında Türk ziyaretçiler için yeni bir vize terminali açılırken ziyaretçi akınına uğraması beklenen Midilli’de de liman tadilattan geçirildi.

Miçotakis, uygulamanın turizmi canlandıracağını ve yoğun olmayan dönemlerde de ziyaretleri teşvik ederek yerel ekonomilere yardımcı olacağını belirterek, hızlı vizenin sadece yaz aylarında değil, tüm yıl boyunca verileceğini kaydetti.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

DİSK-AR: En Zengin %5’in Ortalama Geliri En Yoksul %5’in 31 Katı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) tarafından Türkiye’deki gelir dağılımı inceleyen araştırmada, en …