1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Türkler 30 Bin Konutla Miami’yi Fethetti!

ABD’de krizle 70 bin dolarlara kadar düşen ev fiyatları Miami’yi gözde yaptı. Miami’de ev alan Türklerin sayısının 30 bini bulduğu belirtiliyor…

turkler-30-bin-konutla-miamiyi-fethetti

Miami’de sokaklarda Türkçe konuşulmaya başlandı. ABD’nin çok popüler olan bu şehrinde emlak fiyatlarının krizle yüzde 70’e yakın düşüş kaydetmesi sonrası Türk yatırımcılar bölgede çok önemli alımlar yaptı. Remax Miami yetkilisi Bey Atmaca, Miami’de ev alan Türk yatırımcı sayısının 30 bine yaklaştığını söyledi. ABD’nin her mevsim sıcak iklimi ile cezbeden Miami kenti, kriz sonrası gayrimenkul fiyatlarındaki hızlı düşüş sonrasında Türkiye’den yatırımcıları cezbetti.

Miami’de gayrimenkul danışmanlığı yapan Rüyam Soysal, “Artık sokaklarda Türkçe konuşulur hale geldi. Şehirdeki fırsatlar çok sayıda Türk bireysel yatırımcıyı cezbediyor. 100 milyon doların üzerinde yatırım yapanlar var” dedi. Miami bulunduğu konum itibarıyla hem Amerika’nın hem de dünyanın en çok turist ve yatırımcı çeken şehirlerinden biri. Amerika’nın tamamında olduğu gibi Miami’de de emlak fiyatları 2000-2006 döneminde çok ciddi seviyede arttı. Yıllık artışların yüzde 10-30 civarında geliştiğini anlatan Bey Atmaca, kriz sonrasında emlak fiyatlarının dip yaptığını anlattı. Atmaca, “2006 yılında 250 bin dolar olan 2 oda 2 banyo apartman daireleri yaklaşık 70 bin dolara düştü. 450 bin dolara satılan müstakil evler 200 bin dolar civarında satıldı” dedi. İşte bu süreçte Türk gayrimenkul yatırımcıları şehirden çok sayıda ev aldı. Şimdi ABD genelinde olduğu gibi Miami’de de ev fiyatlarında artışlar başladı. Bey Atmaca, “Yine de fırsat var, Türk yatırımcılar burada hala cazip fırsatlar yakalayabiliyor” diye konuştu.

Ticari gayrimenkulde de fırsat var

Miami’nin bugün hiç kriz geçirmemiş gibi göründüğünü, 20 lüks projenin şehirde yükseldiğini anlatan Rüyam Soysal ise yeni projelerde metrekare fiyatlarının 10 bin ila 20 bin dolar arasında değiştiğini söyledi. “Miami’de konut fiyatları kriz sonrasında dip seviyedeydi ancak biraz yükseldi. Ticari konutta ile hala ciddi fırsatlar var” diyen Soysal, şehirdeki emlak fiyatlarına ve getirilerine dair şu bilgileri verdi: “Miami’de 100 bin dolara güzel bir konut satın alınabiliyor hala. Vergi ve aidatlar sonrasında yüzde 4-5 getirisi olur böyle bir konutun. Kriz sonrasında bankaların eline geçen ticari konutlarda ise fırsatlar daha büyük. Ofisleri hala yüzde 30 ila 45 iskontolu fiyattan almak mümkün. Bu tip ticari konutların getirisi yine vergiler ve aidatlar sonrasında yüzde 7 ila 9 arasında değişir. Apart otel tarzı birimler de çok cazip. Benim satışını yaptığım böyle bir projede 200 bin dolara ev sahibi olabiliyorsunuz. Burayı hem yılda belirli bir dönem kendiniz kullanıp, geri kalan zamanda yıllık yüzde 6 getiri ile kiralayabiliyorsunuz.”

Bey Atmaca, “Miami Emlakçılar Derneği’nin açıkladığı sonuçlara göre son 1 yıl içinde bölgedekimüstakil ev fiyatlarındaki ortalama artış yüzde 18.9 oldu” dedi. Atmaca, 2013’ün önceki yıllara göre rekor satışın yakalanacağı bir yıl olarak öngörüldüğünü vurguladı.

Tapu işlemleri 30 gün sürüyor komisyon yok

Florida ve Miami’de emlak alan kişiler komisyon vermiyorlar. Yani hiçbir ücretödemeden profesyonel yardım alınabiliyor.

Bölgede ev alma yolunda tapu işlemleri yaklaşık 30 gün sürüyor. Ev almak için Miami’de bizzat bulunmaya da gerek olmuyor, para elektronik olarak gönderilebiliyor, tüm işlemler ise gerekli belgelerin gönderilmesi ile tamamlanabiliyor.

Miami’de ev almak isteyenlere tavsiyeler…

Miami de ev almak isteyenlere yapılan en önemli tavsiye, öncelikle aldıkları mülk için ödemeleri gereken aidat ve vergilere dair ayrıntılı bilgi edinmeleri. Bazı binalarda veya sitelerde aidatlar tahminlerin çok ötesinde olabiliyor. Uzmanlar yatırımcılara kontrat imzalamadan önce mutlaka bütün detayları öğrenmelerini tavsiye ediyor.

Bölgede fırsatlar çoğalınca emlak lisansı olmayan çok sayıda emlakçı ortaya çıkmış durumda. Uzmanlar, gayrimenkul yatırımcılarının emlak lisansı olan ve piyasada tecrübesi olan emlakçılarla çalışmalarını tavsiye ediyor.

İpotekli bir ev alınması söz konusuysa mutlaka avukat tutulması tavsiye ediliyor.

Türk yatırımcılar kullanmadığı zamanlar evi kiraya veriyor

Sibel Can, Acun Ilıcalı gibi Miami’de ev sahibi olan ünlülerin ötesinde çok sayıda Türk yatırımcı da bölgede ev alıyor. Hem yatırım amacı ile hem de kendileri için ev alanlar var.

Hem kendisi kullanmak, kullanmadığı zaman da para kazanmak için otel condo denilen binalarda yatırım yapan Türk yatırımcı sayısı bir hayli fazla. Şehirde ofis binaları da son dönemde Türk yatırımcıların radarında. Bölgede sadece tek bir ev değil, daha büyük çaplı yatırım yapan da çok sayıda Türk yatırımcı bulunuyor.

İçinde 10 ila 100 daire olan binalar, sitelere yatırım yapan ya da iş merkezi, plaza, otel satın alan Türk yatırımcıların olduğu biliniyor.Kendisi için gayrimenkul alanlar Miami Beach (South Beach) bölgesini, Brickel bölgesini tercih ediyorlar.

Özlem Ermiş Beyhan/Dünya

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Avrupa’da Konut Sektörüne İlişkin Kırılganlıklar

ESRB tarafından yayımlanan son rapora göre Avrupa’nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin devam …