1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Saten Boya Nedir, Saten Boya ve Saten Boya Kullanım Alanları – Saten Boya Çeşitleri – Saten Boya Fiyatları

SATEN BOYA ve UYGULAMA ALANLARI,

Yarı mat boyalara halk arasında “saten boya” denir. Saten boyalar, yüzey hatalarını gizleme özelliklerinden dolayı macun ya da alçı ile düzeltilmiş yüzeylerde dekoratif amaçlı uygulanır. Kaygan bir yapıda olan saten boyalar, tam silinebilme özelliğine sahiptir. Su itme ve buhar geçirgenliği özellikleri sayesinde suyun boya tarafından emilmesine ve lekelerin silinirken boyaya bulaşmasına izin vermezler.

Uygulama yapılacak alan ( yer / zemin / pencere / kapı ) tüm kenar köşeler koruyucu folyolar ve örtüler ile kaplanıp bütün temizlik önlemleri alındıktan sonra uygulamamıza etap olarak başlanır

Saten boya ismi itibari ile pürüzsüz anlamına gelen bir boya uygulama çeşididir . Yapılacak alan Kara sıva/ alçı sıva / alçıpan yüzey veya ( ham ) ise yüzey zımparalanıp varsa eski boya kalıntıları kazınıp / temizlendikten sonra bunları izole edip tüm yüzeyler 3-4 kat sıva ve saten perdah alçıları ile pürüzsüz hale getirilirken ve kenar köşeler , köşebent monte edilip simetrik bir görüntü elde edilir .Saten alçı uygulamasının peşinden tamamen düzeltilmiş yüzeyimizdeki pürüzleri ortadan kaldırmak için tüm yüzey ve kenarlar titreşim zımpara ile pürüzsüz hale getirilip,yüzeyler tozdan arındırılıp , yüzey mukavemeti artırmak ve iyi tutucu bir zemin oluşturmak için tüm yüzeyler izole silikon astar ile astarlanır. boyaya hazır hale gelmiş yüzeyler İSTENİLEN MARKA boya astarı ile astarlandıktan sonra rötuş macunları ile kontrol edilir . Boyaya hazır hale gelen yüzeyimize İSTENİLEN MARKA su bazlı silikonlu saten boya ile istenilen renkte uygulama yapıldıktan sonra koruyucu folyolarımız kaldırılıp uygulama alanı temizlenip siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunulur .

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Silme Nedir?

Duvar yüzeylerinde süsleme amacıyla yapılmış şerit biçimindeki çıkıntılara verilen ad.