1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kısa Vadeli Sorunlarla Demotive Olmuyoruz!

İş dünyasının önde gelen temsilcileriyle önemli yatırımları konuşmaya devam ediyorum bu hafta.

kisa-vadeli-sorunlarla-demotive-olmuyoruz

Conrad İstanbul Oteli’nin sahibi ve de Turcas Petrol ile enerji sektöründe hatırı sayılır projelerin mimarı Aksoy Holding’in CEO’su Batu Aksoy ve Yönetim Kurulu üyesi Banu Aksoy ile buluşma konumuz her ne kadar Bodrum Tilkicik Koyu’nda giriştikleri lüks villa, otel ve marina projesi olsa da turizmin yanı sıra enerji yatırımlarını da konuşma fırsatı buluyoruz.

Türkiye’nin Hilton Bomonti açılana kadar en büyük oteli unvanını taşıyan Conrad İstanbul Oteli, geçen yıl 65 milyon dolar harcanarak yenilendi. “Yenilemeye yeni bir otel yatırımı kadar çok para harcadık ve bu kez çok talep gören suit odaların sayısını 76’ya çıkardık” diyen Batu Aksoy, turizm ve gayrimenkul alanında Bodrum’da başladıkları projeyle bu sektöre verdikleri ağırlığı artırdıklarını söylüyor.

“Kısa vadeli sorunlarla demotive olup, yatırım yapmaktan vazgeçmiyoruz” diyor Aksoy kardeşler. Gayrimenkul yatırım ortaklığı vizyonuyla yola çıktıklarını ve bu alandaki şirketlerini büyütüp ileride halka açacaklarını da söylüyorlar.

Bodrum’daki 75 lüks villa, 150 yat bağlama kapasiteli marina, 50 suitten oluşan butik otel projesinin yer aldığı adanın çorak halini anlatan Banu Aksoy, “47 tane ağaç vardı.

İstanbul Üniversitesi ile bir çalışma yaptık ve hepsine numara verdik, inşaat bitene kadar başka bir alana diktik, sonra tekrar yerlerine dikeceğiz. Ayrıca ciddi ağaçlandıracağız burayı” diyerek Bodrum’daki doğayı tahrip eden projelerden olmadıklarını özellikle vurguluyor. Aksoy Grubu, 250 milyon dolarlık bu projeyi özellikle dünyanın jet set’ine satmak için çalışmalar yapıyor ve Conrad İstanbul’dan oluşan müşteri profilini de kullanıyor. Öğreniyoruz ki metrekare fiyatları 8 bin eurodan başlıyor.

2017 yılında Epique Island projesi hayata geçerken, grup buradaki lüks deneyimini İstanbul’a taşıma planı yapıyor ve İstanbul’da 3’üncü Köprü’nün de geçtiği bölge için özel bir konut projesine şimdiden göz kırpıyor.
Batu Aksoy, “Oralar imara açılacak, önemli olan iyi, doğaya saygılı projelere geçit verilmesi” diyor.
Her yıl yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yaptıkları enerji sektöründe ise Turcas Petrol’un Shell ve RWE gibi global enerji şirketleriyle kurduğu ortaklıklarla büyüdüklerini Batu Aksoy’dan dinliyoruz. 800 milyon dolarlık bir yatırımla 2013’te hayata geçen santralın Türkiye’nin hali hazırda elektrik üretiminin yüzde 2’sini tek başına karşıladığını anlatan Aksoy, jeotermal enerji yatırımları için de; “Aydın’da 5 kuyu kazdık. Her bir kuyunun maliyeti 2 milyon dolar.

2017 yılında üretime geçeceğiz. Ciddi bir potansiyel var” diyor.

Aksoy Grubu’nun Kuzey Irak’ta kurduğu iki şirket kanalıyla Shell ve Gazprom madeni yağ satışı ise 30 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşmış durumda. Irak’tan Suriye’ye de satış yapan grup şu günlerde İran pazarına açılma planları yapıyor.

“Dağıtımda bölgesel bir güç olmak istiyoruz” diyen Batu Aksoy, madeni yağın yanına akü, filtre ve şimdi de lastiği eklediklerini ve gelişmeler ne olursa olsun bölgede yakın bir zamanda 100 milyon dolarlık bir hacme çıkmalarının zor olmadığını da söylüyor.

İşte 2016 yılının ilk haftasından size girişimciliğe son sürat devam eden bir şirket öyküsü daha…

ŞELALE KADAK

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.