1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Isı Yalıtımı Nedir, Neden Isı Yalıtımı Yapılır, Sprey Poliüretan Nedir, Sprey Poliüretan ile Yalıtım, Poliüretan Sert Köpük Nedir,

ISI YALITIMI NEDİR? NEDEN ISI YALITIMI YAPILIR?

Isı yalıtımı nedir?
Farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı geçişini azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı denir. Bu işlem binalarda; ısı kaybı olan

* Dış Duvarlara
* Çatıya veya Terasa
* Tabana ısı yalıtım malzemeleri tatbik edilmesiyle yapılır.
* Ayrıca pencere ve dış kapılarda da ısı yalıtımına dikkat edilmelidir.

Isı Yalıtımı Nedir, Neden Isı Yalıtımı Yapılır, Sprey Poliüretan Nedir, Sprey Poliüretan ile Yalıtım, Poliüretan Sert Köpük Nedir,

Isı yalıtımının faydaları nelerdir? Isı yalıtımı yapılmasıyla tüketilen yakıt miktarı azalmış olur. Bu azalma miktarı, binanızın bulunduğu iklim bölgesine göre değişmekle birlikte %50 – %70 arasındadır Yani yalıtımsız bir eviniz varsa ve kışın evinizi ısıtmak için ayda 100 YTL yakıt faturası yerine, ayda 50 YTL hatta 30 YTL fatura ödersiniz. Isı yalıtımlı duvarlarda iç yüzeylerde terleme sonucu küflenmeler, siyah lekelenmeler ve sıva veya boya kabarmaları (kış aylarında çok sık görülen, ama dışarıdan su sızması olarak nitelendirilen durum) oluşmaz.

Yaşanılan odalar içinde hastalanmaya neden olan bölgesel sıcak-soğuk farkları oluşmaz, dolayısıyla daha sağlıklı ve konforlu bir mekana sahip olursunuz. Eviniz kaloriferli bile olsa soğuk havalarda oda tabanında oluşan soğuk rüzgarları ve bunun hasta edici etkilerini hissetmezsiniz Isı yalıtımlı duvarların içinde difüzyon sonucu su yoğuşması oluşmayacağından, duvarlardaki malzemeler korozyona uğramaz (örneğin inşaat çelikleri paslanıp incelmez).

Binanızın deprem dayanımı zayıflamaz. Isı yalıtımlı binalar daha az yakıt yakacaklarından havayı kirletme miktarları azalır. Buda sizi çevreye duyarlı bir dünya vatandaşı yapar. Gelecek kuşaklara örnek olur, onlara daha temiz bir dünya bırakırsınız. Isı yalıtımı pahalı mıdır? Isı yalıtımının da belirli bir maliyeti vardır.

Ancak bu maliyet bina inşaat maliyetinin %2’si ile %5’i arasındadır. Üstelik ısı yalıtım uygulamasına verilen para, daha az yakıt yakarak ve daha küçük kapasiteli bir ısıtma sistemi kurarak 4 ısıtma sezonu gibi bir sürede geri kazanılır (amorti edilir).Daha sonraki yıllarda ise siz kışın ve yazın konforlu yaşamın keyfini yalıtımsız binalara göre çok daha az bedel ödeyerek sürersiniz.

Sprey Poliüretan Nedir?
Poliol – İzosiyanat ve ajanlar, Özel donanımlı yüksek basınçlı sprey makinesi ile Sıvı haldeyken pulvarize olarak uygulama yüzeyine püskürtülür. 3-5 saniye gibi kısa bir süre sonra yüzeye püskürtülen bu sıvı karışım genleşerek uygulandığı yüzeye yapışmış, sert bir köpük meydana gelir. Üst üste yapılacak uygulamalarla da istenilen izolasyon kalınlığı elde edilir Uygulanacak yüzey hangi malzemeden olursa olsun (teflon ve plastikler hariç ) sprey poliüretan mükemmel bir yapışma ( adrenas) sağlar. Sıvı olarak yüksek basınçla püskürtülüp sonra köpük halini aldığı için de; İĞNE DELİĞİNİ BİLE KAPATAN HİÇ BİR EKYERİ OLMAYAN, ISI KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAYAN, YEKPARE BİR YALITIM MEYDANA GELİR.

Sprey Poliüretan İle Yalıtım
Temel yalıtımında Bodrum taban ve tavan yalıtımlarında Bina dış veya iç duvarların mantolamasında Teras-Çatı ve Çatı arası izolasyonlarında SPREY POLİÜRATANLA İZOLASYON UYGULAMASINA BAŞLAMIŞTIR. Sprey Poliüretanın bilinen yalıtım malzemelerine göre pek çok Üstünlükleri vardır. Poliüretan yalıtım yapılacak yüzeye, sıvı olarak yüksek basınçla püskürtülüp, sonra köpük halini aldığı için, İĞNE DELİĞİNİ BİLE KAPATAN HİÇ BİR ISI KÖPRÜSÜNÜN OLMADIĞI YEKPARE, MÜKEMMEL BİR YALITIM ÖRTÜSÜ SAĞLAR. Poliüretan uygulandığı yüzeye kendiliğinden çok kuvvetli yapıştığı için harçla yapıştırma dübel ile tutturma gibi ilave bir işleme gerek yoktur. Öyle olduğu için de ileride. Köpükler gibi duvardan ayrılma, Pencere-kapı balkon-kenarları v.b gibi yerlerden araya su sızma gibi bir riski yoktur. Poliüretanın ısı iletim katsayısı 0,017�,022 W/ m K olup bilenen yalıtım malzemelerinin hepsinden % 65 -% 100 daha çok ısı yalıtımı sağlar Yani; 3,5 cm XPS sert köpük yerine 2 cm poliüretan 4 cm EPS beyaz köpük yerine yine 2 cm poliüretan yeterli olmaktadır. Poliüretanın dansitesi (yoğunluğu ) 36-40 Kg/m.küp olup diğer bilinen bütün yalıtım malzemelerinde daha sert ve dolgundur. Uygulandığı yüzeylere ilave bir mukavemet kazandırdığı için de hasarlı çatılar v.b yerlerin, izolasyon ve onarımı birlikte yapılmış olmaktadır. Poliüretan ; köpükler gibi havadaki TUZ BUHARI’ndan etkilenip zamanla küçülüp yok olup gitmez. Çabuk ve kolay uygulandığı için izolasyon işi daha kısa sürede bitirilir. SIVASIZ TUĞLA VE BETON YÜZEYLERE DOĞRUDAN UYGULANABİLDİĞİ İÇİN KABA SIVAYA İHTİYAÇ YOKTUR. BUDA YALITIM MALİYETİNDE % 40’lara VARAN TASARRUF DEMEKTİR.

Poliüretan Sert Köpük Nedir?
Poliüretan sert köpük, POLİOL ve İZOSİYANAT (MDI) adlı sıvı iki kimyasal maddenin bir biriyle karıştırılarak reakiyonu girmesi sonucunda meydana gelir. Avrupa EN 2653 normuna uygundur. İlave olarak; *Karışımda mevcut karbondioksit (CO2) gazı, polimerize olmaya başlayan karışımın köpürmesini sağlar. CO2 tek başına köpük yoğunluğunu istenilen düzeye düşürmekte yeterli olmadığından, karışımda HCFC 141b veya Pentan gibi yardımcı şişirme ajanları katılır. *Polimerizasyon ve gaz reaksiyonlarının hızlarını hassas olarak kontrol edebilmek için özel hızlandırıcılar ilave edilir. * Oluşan hücrelerin cidarlarının kalınlığının ve boyutlarının kontrolünü sağlamak ve yüksek oranda kapalı hücre yapısı elde etmek için de özel hücre düzenleyiciler katılır. * Ayrıca, poliüretan sert köpüğe istenilen ölçüde alev geciktirici özellik kazandırılması amacıyla karışıma özel alev geciktirici ajanlar ve yardımcı maddeler ilave edilmektedir. Meydana gelen Poliüretan sert köpük, hücresel yapılı, kapalı hücreli, düşük yoğunluklu bir izolasyon ve inşaat malzemesidir. Hücrelerin içerisinde hapsolan şişirme ajanının düşük ısı geçirgenliği sayesinde öncelikle soğuk depoların izolasyonunda ve yapıların TABAN – DUVAR – TERAS – ÇATI yalıtımlarında giderek en çok tercih edilen malzeme olmaya başlamıştır. En düşük kalınlıkta en yüksek verimli izolasyon malzemesidir. Hafif ve uzun ömürlüdür.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

2 Yapı

2.02 Yapı 2.03 Yapı Sistemleri 2.05 Yapı Yönetmelikleri 2.06 Yapı Türleri 2.08 Yapılarda Etkiyen Yükler …