1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İş Hayatında Yapılan Hatalardan Ders Çıkarmak…

Başarılı kişiler hiç hata yapmayanlar değil, yaptığı hatalardan ders çıkarmayı bilenlerdir. Hataları yok saymak veya başkalarını suçlamak, ileride yeni başarısızlıkların önünü açacağı gibi, şirket içinde de kargaşaya yol açar. Uzmanlar bu durum karşısında yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor:

Hata yaptığınızı itiraf edin: Öncelikle yaptığınız hatayı kabul edin ve yöneticinizle paylaşın. Hatayı saklamaya çalışmayın.

Yöneticinize, hatayı düzeltme planıyla gidin: Yöneticinizin karşısına bir plan yapmadan çıkmayın. İşleri nasıl düzelteceğinizi, nasıl tekrar rayına oturtacağınızı ona net bir şekilde sunun.

Kendi hatanız için bir başkasını suçlamayın: Başkalarını suçlamayın ve hatası olan başkaları varsa, onları da açıkça söylemeleri için yüreklendirin.

Özür dileyin ama kendinizi de hırpalamayın: Sorumluluğunuzu alın ama kendinizi de yerden yere vurmayın. İçten bir özür dileyip ve yolunuza devam edin.

Nedenlerini bulun: Hatanın neden kaynaklandığını, altında yatan asıl nedenleri bulun.

Hatalarınızdan ders çıkarın: Kendi hatalarınızdan ders çıkararak, bilginizi ve deneyimlerinizi artırırsınız. Unutmayın, hatalar risk almayla bağlantılı olduğundan, başarı için de gereklidir.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İş Hayatında Karşılaşabileceğiniz Bazı Önemli Kavramlar…

Analitik düşünme (analytical thinking): bir sorunu çözmek için bilgileri ayrıştırarak ve sorunun alt unsurlarına inerek …