1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İmar Yasaları Geliyor 2018

İmar Barışı düzenlemesinin arkasından kentsel dönüşümü kolaylaştıracak imar yasaları geliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda “imar barışı” olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin detayları açıkladı.

İmar Barışı düzenlemesine ilişkin Özhaseki, “Devletin vatandaşla ihtilaflarını sona erdirecek, kavgaları bitirecek, bir taraftan da ekonomik bir değer haline getirecek bir yasayla başbaşayız. Onun yönetmelikleri bugün yayımlanıyor. İnşallah cuma günü itibarıyla müracaatları almaya başlayacağız.” dedi.

Bakan Özhaseki, “Burada yalan yanlış bir beyan varsa, yarın resmi işlemler başladığında başa bela olur. O işlem geçersiz hale gelir.” diye konuştu.

Özhaseki, toplamda 40-50 milyar lira civarında bir bedel toplanacağına inandıklarını söyledi.

İmar Barışı düzenlemesinin üç tane istisnası olduğunu belirten Özhaseki, “Birincisi Boğaziçi ön görünümü, ikincisi Sultanahmet çevresi, bir de Gelibolu Yarımadası.” dedi.

Özhaseki imar barışıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asıl yasa bu değil, bu birinci kapısıydı. Arkasından imar yasaları geliyor, kentsel dönüşümü kolaylaştıracak yasalar geliyor.”

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ev Kiraları Daha Fazla Düşer Mi? Emlak Uzmanı Değerlendirdi

İlan sitelerine yönelik denetimlerin artırılması ve konut arzını artırıcı uygulamaların ardından kiralarda yaşanan düşüş, gerilemenin …