1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İlk Dokuz Ayda 14,8 Milyar Dolarlık İnşaat Malzemesi İhraç Edildi!

3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “2010 yılının ilk 9 ayında 12 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapılmışken, bu yıl aynı dönemde 14,8 milyar dolara çıkıldı” şeklinde bir açıklama yaptı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2011 yılındaki inşaat malzemesi ihracatının 2010 yılı ile mukayese edildiğinde önemli miktarda artmasını beklediğini belirterek, “2010 yılının ilk 9 ayında 12 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapılmışken, bu yıl aynı dönemde ihracatımız yüzde 23 artışla 14,8 milyar dolara çıkmıştır” dedi.

Çağlayan, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından “Küresel Rekabet ve Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nin açılışına gönderdiği video mesajda, Türkiye’nin temel yapı malzemeleri üretimi ve ihracatında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

200’den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliği ile inşaat sektörünün lokomotif bir sektör olduğuna işaret eden Çağlayan, “Büyük istihdam yaratma özelliği ile baktığımız zaman da bu sektör ’sünger’ sektör olarak kabul edilmektedir” dedi.

İnşaat malzemesi sektöründe faaliyet gösteren toplam 6 bin 500 firmanın, 250 binin üzerinde çalışanı istihdam ettiğini ifade eden Çağlayan, inşaat ve inşaat malzemesine ilişkin sektörlerin de 1 milyon 700 bin kişiye, hatta zaman zaman 2 milyon kişiye istihdam sağladığını vurguladı.

Çağlayan, sektörün sürekli gelişme dinamizmi yaşadığını, inşaat malzemesi sektörünün ihracatının 2002 yılından bu yana 4 katı artarak 2010 yılında 16,5 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Zafer Çağlayan, “2011 yılındaki inşaat malzemesi ihracatının 2010 yılı ile mukayese ettiğimizde önemli miktarda artmasını bekliyorum. 2010 yılının ilk 9 ayında 12 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapılmışken, bu yıl aynı dönemde ihracatımız yüzde 23 artışla 14,8 milyar dolara çıkmıştır” dedi.

En önemli ihracat pazarlarına baktıklarında Irak’ın başta geldiğini, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, İngiltere, İsrail, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, ABD, Suudi Arabistan ve Libya’nın da önemli ihracat pazarları olduğunu anlatan Çağlayan, Türkiye’nin bugün inşaat malzemeleri konusunda bölgesinin üretim üssü konumunda bulunduğuna işaret etti.

Çağlayan, ilerleyen dönemde bu konumu daha da ileriye taşıyarak dünya liderliğine ulaşmak için önceliğin her şart altında kaliteden taviz vermemek olduğunu vurguladı.

Bugün rekabetin dünden daha zor olduğunu, yarın bugünden daha fazla zorlaşacağını vurgulayan Çağlayan, bu dönemde hızlı davranılmasının önemine dikkat çekti.

Yaşanan küresel krizin dünyadaki ezberleri bozduğunu, insanların, iş adamlarının, siyasetin davranış biçimlerinin yeniden şekillendiğini, iş yapma biçimlerinin değiştiğini anlatan Çağlayan, “Bu kadar değişiklik ister istemez balıkların bile değişimine sebebiyet vermiştir. Bu krizler balıkların bile bir yerde huyunu değiştirmiştir. Bugün artık eskiden olduğu gibi büyük balık küçük balığı yutmuyor, artık bundan böyle hızlı balık yavaş balığı yutacak. Hızlı olmanın bu rekabette sizin için önemini bir kez daha belirtmek adına tüm bunları ifade ediyorum” dedi.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çalışma Saatleri Kısalıyor Mu?: Dünyadaki Örnekler

Çalışma saatlerinin haftalık 45 saatten 40 saate indirilmesi konuşulurken milyonlarca çalışanı ilgilendiren bu tartışmanın sonucu …