1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Görkem Serçe, Önce Yabancıyı Sonra Devleti İkna Etti, Diş Fabrikasını Kurdu!

Birlikte çalıştığı uluslararası şirketin yöneticilerini yanına alan girişimci Görkem Serçe, bunun sonrasında devlet teşviğiyle Trabzon Beşikdüzü’nde 6 dönümlük arsa aldı. Serçe, yabancıların etkili olduğu Türkiye’deki 250 bin adetlik implant pazarında yüzde 20 paya sahip durumda

Dedesi Urfalı babaannesi Giresun’lu olan AGS Medikal Genel Müdürü Görkem Serçe, distribütorü olduğu uluslararası implant şirketinin genel müdür ve mühendisini Türkiye’ye transfer ederek Trabzon Beşikdüzü’nde implant fabrikası kurdu. Fabrika uluslararası kurallara uyan ileri teknolojiye sahip makinelerle üretim yapıyor.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın ‘Yatırımcı geldi’ bilgisi alınca kendilerine günlük programı içinde ilk randevuyu verdiğini belirten Serçe, teşvik programı içinde 4. bölgede yer alan Trabzon Beşikdüzü’nde 6 dönümlük arazinin devlet tarafından bedava verildiğini söyledi.

AGS Medikal’in Nisan 2011’de başlayan fabrika inşaatını Görkem Serçe’nin inşaat mühendisi olan babası Devrim Serçe (75), tamamlatmış. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olan abisi Altuğ Serçe ile ortak oldukları AGS Medikal’ı yöneten Görkem Serçe, 5 milyon TL ile başladıkları yatırımı 3 yıl içinde 15 milyon TL’ye çıkaracaklarını söyledi.

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölünü mezunu olan Serçe, teşvik programı kapsamında KDV ödemediklerini ve SGK ödemelerinde devleten 7 yıl boyunca destek aldıklarını belirtti.

Stok maliyeti olmadığı için implant piyasasında faaliyet gösteren yabancı şirketlere rakip olduklarını söyleyen Serçe, bu yıl iç pazarın yüzde 20’ne ulaştıklarını, gelecek yıl ise yüzde 60’ı ele geçireceklerini söyledi.

İthalatı azaltacak
Türkiye’nin dünyada son teknoloji ile üretim yapan sekizinci ülke olduğunu (ABD, Almanya, İsviçre, İtalya, Güney Kore, Fransa ve İsrail) belirten Serçe, Trabzon’u yatırım için ulaşım kolaylığı (havalimanı), yeşil oluşu ve turistik yerlere yakınlığı nedeniyle tercih ettiklerini söyledi. AGS Medikal Genel Müdürü Görkem Serçe’nin verdiği bilgiye göre dünyadaki implant pazarının büyüklüğü 3 milyar dolar.

Türkiye 2010’da 100 milyon euro ithalat geçekleştirmiş. Bu ithalatın toplamının kullanılmadığını, bir kısmının stokta tutulduğunu ifade eden Serçe, Türkiye implant pazar büyüklüğünün 33 milyon euro olduğunu tahmin ediyor.

Serçe, Türkiye’nin implant tüketiminde gösterdiği gelişme ve diğer ülkelerin tüketimine ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Gelişmiş ülkelerde implant kullanımı çok yaygın. İtalya 1 milyon adet, Almanya 1,5 milyon adet, İspanya 2 milyon adet, G.Kore 1,5 milyon adet, Japonya 3,5 milyon adet implant tüketiyor. Türkiye’de henüz yolun başındayız. 2008’de 80 bin adet implant tüketiliyordu. 2011’de tüketim adedi 3 katına çıkarak 250 bine yükseldi. Önümüzdeki 3 yılda aynı artış eğiliminin devam edeceğini ve tüketim miktarının 1 milyon adede ulaşacağını tahmin ediyorum.”

Üniversite ile çalışıyor
Şirket, ihracatta önemli pazarlar olarak Türkiye’nin çevresini (Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye) ve İspanya ve Portekiz üzerinden Güney Amerika ülkelerini belirlemiş.

Diş tedavisinde en son bilimsel gelişmelere dayanan implant kemiğe titanyumdan yapılan malzemenin yerleştirilmesi işlemini ifade ediyor. Türkiye’de ilk uygulanmaya başlandığı yıllarda (90’lar) 1000 euro cıvarında olan implantın şimdi 500 – 600 euro’ya düştüğünü belirten Görkem Serçe, 1.5 implant tutarının bir Ipad fiyatına denk geldiğini söyledi.

Şirket hafta sonu üniversitelerden ve sektörden diş hekimlerini Beşikdüzü’nde misafir ederek implantta nasıl bir üretim yaptıklarını yerinde gösterirken, diş hekimliği olan her üniversiteye de 100 adet implant bağışlayarak durumu uygun olmayan hastaların tedavisinin yapılmasına katkıda bulunuyor. AGS Medikal TÜBİTAK ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa yaptığı çalışmada bilimsel ilerleme kaydederek dişin tedavisinde 2 ay olan implantın kemiğe uyumu süresini iki haftaya indirmeyi amaçlıyor.

Milliyet

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Giresun ve Ordu Birleşip Büyükşehir Oluşturacak!

Giresun ve Ordu illerinin birleşerek büyükşehir olması gündeme geldi… AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun …