1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gebze’ye Avrupa’nın Tek Kega Planti Yapılacak!

Dünyada bulunan 4 mega plante bir yenisi Denizatı’nın Gebze’de yapacağı yatırımla ekleniyor. Yatırım Avrupa’nın tek kega planti olacak

gebkim, Gebze İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, kega planti, mega plante

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketi Denizatı Petrokimya, dünyadaki beş büyük Mega Plant’ten birini faaliyete geçirerek üretim kapasitesini 600 bin tona çıkaracak. Denizatı, bu üretim kapasitesiyle Türkiye madeni yağ ihtiyacının yüzde 50’sinden fazlasını üretecek.

İhracattaki etkinliğini daha da artırmak isteyen Denizatı Petrokimya, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük, en modern, en kapasiteli tesisini kurmak için de kollarını sıvadı. Şirket, son teknoloji kullanılarak full otomasyonla donatılacak ve dünyadaki beş büyük Mega Plant’ten biri olacak yeni fabrikasını Kocaeli-Gebze İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM) kurma çalışmalarına başladı.

Her biri ABD’de faaliyet gösteren ve yıllık 500 bin ton kapasiteye sahip 4 Mega Plant’ten ardından 5’inci Mega Plant özelliğine sahip olacak tesis, yılda 600 milyon ton üretim kapasitesiyle mega plantler arasında ambalajlı üretim yapanların en büyüğü olacak. 2011 yılı ihracatın yıldızları arasında 2. sırada yer aldıklarını ve ihracattaki potansiyellerini değerlendirmek için yeni yatırımlarına start verdiklerini aktaran Denizatı Petrokimya Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Akmil, “Her yıl kendisine smart hedefler oluşturan Denizatı Petrokimya yeni yaptığı smart tesisle amiral gemisini 2015 yılında yola çıkaracak” dedi.

Türkiye’nin en büyük bin ihracatçısı arasında olduklarını ve bu yıl yüzde 74,58’lik bir büyüme göstererek 294’üncü sırada yer aldıklarını aktaran Akmil, cirolarının yüzde 40’nı ihracattan elde ettiklerini belirtti. Sektörlerinde açık ara bir numara olduklarını ifade eden Akmil, toplam 140 milyon dolara mal olacak yeni yatırımlarıyla hem Türkiye madeni yağ ihtiyacının yüzde 50 fazlasını üreteceklerini hem de ihracat rakamlarını yüzde 50’lere çıkaracaklarını söyledi. Bu yıl itibariyle başta Türki cumhuriyetler, Balkanlar, Afrika, Fiji Adaları, Avusturalya ve Panama olmak üzere 66 farklı ülkeye yaptığı ihracat ile dünyadaki bütün kıtalara ulaşmış durumda olduklarını dile getiren Akmil, bu sayıyı 100’ün üzerine çıkararak ilk 5 yılda İSO ilk 500 listesinde ilk 100 arasında yer almak istediklerini belirtti. Akmil, Denizatı Petrokimya’nın İSO ilk 500’de 309’uncu, Denizyıldızı Petrokimya’nın ise 318’inci sırada yer aldığını ve Fortune Türkiye sıralamasında 301’inci sırada bulunduklarını kaydetti.

20 değişik hatta dolum yapılacak

Full otomasyonlu full pigginline’lı kontaminasyonsuz tesislerinde inline gres teknolojisi ile üretim yapacaklarını ve dünyada bu teknolojiyle sahip ikinci tesis olma özelliğini taşıyacaklarını belirten Şafak Akmil, otomatik valfli matriks manifolt sistemi sayesinde 300’den fazla değişik ürün üretilebileceklerini söyledi. Plastik şişe ve kapak üretiminin aynı tesis içinde üretileceğini ve silo konveyör sistemi sayesinde otomatik olarak dolum hattına aktarılacağını belirten Akmil, aynı anda 20 değişik hatta otomatik dolum yapılacağını ifade etti. Fabrikalarının toplam 138 adet tankla 40 bin ton stoklama kapasitesine sahip olacağını ve aynı anda 24 adet tanker boşaltma yaparken, 30 adet tır ve konteyner ile 4 adet tanker bulk yükleme yapabileceklerini söyledi. 62 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan ve 100 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerinin daha sonra 2 adet 100 bin tonluk SMB, 2 adet 100 bin tonluk ILB reaktör ve 2 adet VI Reaktörü entegre edeceklerini dile getiren Akmil, mevcut akredite laboratuvarlarını geliştirilerek emsalleri arasında en donanımlı hale getireceklerini belirtti. Tesislerinin tamamen akıllı (smart) bir tesis olarak tasarlandığını, internet üzerinden ürün formülasyonlarını değiştirebileceklerini ve üretim komutası vereceklerini aktaran Akmil, tesislerinin çevreye son derece duyarlı olacağını ve kaliteli, uzun ömürlü ve ekonomik ürünler üreteceklerini dile getirdi. Akmil, enerji, işçilik ve zaman tasarrufu sağlayacak tesislerinin mevcut üretim maliyetlerini minimum yüzde 10-15 arasında azaltacağını sözlerine ekledi.

Dünya

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.