1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gaziantep’in Spor Tesisinde Gelecek 30 Yılı Planlanıyor!

Sanayi ve ticareti ile Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Gaziantep, spor tesisleri ile de marka olmaya hazırlanıyor

Mevcut spor tesislerinin yetersizliğini tespit eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, hali hazırdaki tesislerin envanterini çıkararak bu alanların yetersizliğini belirledi. Tesisleri nitelik ve nicelik olarak inceleyen müdürlük, Gaziantep’in uluslararası standartlarda spor salonlarına ihtiyaç duyduğunu ortaya çıkardı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, yaptığı açıklamada, Gaziantep’e uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek spor salonları yapmak için kolları sıvadıklarını belirtti.

Şehirde uluslararası sporlara ev sahipliği yapabilecek spor salonlarına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Şahan, şöyle devam etti:

“1 milyon 800 bin nüfuslu ilin tesis sorunu olduğunu ve mevcut tesislerin de ömürlerini doldurduğunu gördük. Uluslararası standartlara sahip tesislerin az olduğunu tespit ettikten sonra tesislerin envanterini çıkardık. Nitelik ve nicelik olarak incelediğimiz tesislerin çiminden aydınlatmasına, soyunma odalarından, hakem odalarına ve çatılarına kadar çalışma yaptık.

Çalışmalarımız sonunda nerelerde yoğun tesis olduğunu belirledik ve bundan sonra yapılacak spor tesislerinin nerelere yapılabileceğini belirledik. Bu yönde bir rapor hazırladık, bu raporu hem bakanlığa hem de yatırımcı kuruluşlara göndereceğiz. Bundan sonra insanların yoğun bulunduğu bölgelere tesisler yapmayı düşünüyoruz.”

“Gaziantep’in 30 yıllık geleceğini planlıyoruz”

Yahya Şahin, spor tesisleri anlamında Gaziantep’in 30 yıllık geleceğini planladıklarını belirterek, “Tesislerimizin gençliğe 30 yıl nasıl hizmet edeceğini planlayarak çalışıyoruz. Küçük, standartlara uymayan 250 kişilik salonlar yapmak istemiyoruz” diye konuştu.

Tesisleri bütün federasyonların organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek şekilde dizayn edeceklerinin altını çizen Şahan, bukonuda Gaziantep’te bütün kurum ve kuruluşlarla el birliği içinde çalıştıklarını dile getirdi.

“Türkiye’nin en büyük yüzme havuzu Gaziantep’e yapılıyor”

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gaziantep İl Özel İdare Genel Sekreterliği ortaklığında Türkiye’nin en büyük olimpik yüzme havuzunun Gaziantep’e yapıldığını hatırlatan Şahan, havuzun yüzde 60’nın tamamlandığını bu yıl içinde hizmete açılacağını ifade etti.

Havuzun bitmesi durumunda kış aylarında Avrupa ülkelerinden milli takımlar düzeyinde kamplar almayı düşündüklerini vurgulayan Şahan, “İlimizin altyapısı buna müsait. Kentte hava limanı, otel her şey mevcut” dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşarak Gaziantep’e 45 bin metrekare alana 40 bin kişilik stadyum ve Türkiye’ye örnek olacak 4 bin metrekare alana sahip idari bina yapacaklarını anlatan Şahan, şehre ilk etapta 3, daha sonra da 3 olmak üzere 6 spor salonu kazandıracaklarını ve bu yıl içinde de uluslararası standartlarda atletizm pistini de hizmete açacaklarını kaydetti.

Gaziantep’in nüfusunun yüzde 65’nin 30 yaş ve altında olduğu belirten Şahan, “İlimiz Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip. Şehirde 900 bin 30 yaş ve altı insan yaşıyor. Sporcu olan veya olmayan bütün gençlerin ilgi ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere detaylandırılmış bir gençlik merkezi yapıyoruz. Merkezin ihalesini yaptık, yer teslimi de yapıldı. Mart ayında çalışmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Yapacakları tüm tesisleri, bilinçli bir şekilde spor biliminin temeline dayalı olarak sosyolojik yapıya ve iklime uygun olarak inşa edeceklerini vurgulayan Şahan, “Tesislerimiz özellikle kitle sporlarının tamamına açık olacak. Gaziantep’in eski spor tesisleri de bir süre içinde yenilenerek Türkiye’ye örnek olacak” ifadelerini kullandı.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

DASK, Deprem Bölgesine Ne Kadar Ödeme Yaptı?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, 6 Şubat depremlerinden bu yana yaklaşık 600 bin hasar ihbarı ulaştığını …