1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gaz Beton Nedir, Gaz Beton Boyutları ve Güncel Gazbeton Fiyatları 2010

GAZ BETON DÜZ DUVAR BLOK elemanı

Ebat – 60X25cm
Kalınlık ve Adet

5,00 cm : 133 Adet/m3
10,00cm: 66 Adet/m3
13,50cm: 49 Adet/m3
15,00cm: 44 Adet/m3
20,00cm: 33 Adet/m3
25,00cm: 26 Adet/m3

6,66 Adet / m2

GAZ BETON DUVAR BLOKLARI
GAZ BETON DÜZ DUVAR BLOKLARI
ÜRÜN BOYUTLARI

Uzunluk (l) cm 60
Genişlik (b) cm 25
Kalınlık (d) cm 10-35

GAZ BETON GEÇMELİ DUVAR BLOKLARI
ÜRÜN BOYUTLARI

Uzunluk (l) cm 60
Genişlik (b) cm 25
Kalınlık (d) cm 15-35

GAZ BETON – U BLOKLARI
ÜRÜN BOYUTLARI

Uzunluk (l) cm 60
Genişlik (b) cm 25
Kalınlık (d) cm 17.5,20,25,30

Gazbeton blokları ile duvar örümü için özel olarak geliştirilmiş üstün performanslı bir tutkaldır. Blokların birbirine sağlam bir şekilde yapışmasını sağlar. Uluslararası EN 998-2 Standardına uygun olarak, uzman kadrolarca özenle hazırlanan CE Belgeli Gazbeton Örgü Tutkalı, üstün yapışma davranışı ile sağlam duvarlar oluşturur ve deprem güvenliği sağlar. Derz kalınlıklarını küçülterek; ısı köprüleri oluşmasına izin vermediği için ısı yalıtım gücünü artırır.

Neme karşı korunmuş 10 ve 25 kg’lık torbalarda toz halinde piyasaya sunulan tutkal sadece su ilave edilerek karıştırılır ve kısa sürede kullanıma hazır hale gelir. İyi bir tutkal karışımı elde edebilmek için düşük devirli bir el matkabına takılmış karıştırma ucunun kullanılması uygundur. Karışımda topaklanma olmaması ve kabarcık bulunmaması gereklidir.

TUTKAL SARFİYAT MİKTARI
1 m2 duvar örümü için harcanacak tutkal miktarı

Blok Kalınlığı (cm) ve tutkal sarfiyatı
10,00 cm için 1,50 kg/m2
12,50 cm için 1,90 kg/m2
15,00 cm için 2,20 kg/m2
17,00 cm için 2,60 kg/m2
20,00 cm için 2,90 kg/m2
22,50 cm için 3,30 kg/m2
25,00 cm için 3,70 kg/m2
27,50 cm için 4,00 kg/m2
30,00 cm için 4,40 kg/m2

GAZ BETON ONARIM HARCI
Ağırlıklı olarak, Gazbeton Donatılı Duvar ve Yapı Elemanları`nın küçük hasarlarının onarımında kullanılır. Toz halindeki hammaddeye su ilave edilerek hazırlanan karışım, içinde hava kabarcığı kalmayıncaya dek karıştırılır. Bir mala yardımıyla harç, hasarlı bölgeye doldurulur. Kuruyan onarım harcı üzerinde pürüz kalmışsa, bir zımpara kullanılarak bu pürüzler giderilir. Gazbeton Tesisleri`nde üretilen Gazbeton Onarım Harcı 18 kg`lık torbalar halinde piyasaya sunulur.

GAZ BETON ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Gazbeton YALITKANDIR

Gazbeton gözenekli bir dokuya sahiptir, yüksek düzeyde ısı yalıtımı sağlar. Yapıların ısıtma/soğutma, ilk yatırım ve kullanım giderlerinden önemli oranda tasarruf edebilmek, daha geniş kullanım alanları oluşturabilmek için Gazbeton idealdir.

Gazbeton HAFİFTİR
Gazbeton sağlamlığından ödün vermez, hafifliğiyle binanın toplam ağırlığını azaltarak, önemli ölçüde deprem güvenliği sağlar. Gazbeton duvar ve yapı malzemesi yoğunluğu düşük masif bir malzemedir. Kuru birim hacim ağırlığı 400-800 kg/metreküp arasında değişen en hafif duvar malzemesidir.

Gazbeton YANMAZ
Gazbeton DIN 4102 normuna göre birinci derecede yanmaz bir malzemedir. Böylece 1200° C’ye ulaşan sıcaklığa dayanır. Bu özelliğiyle yapılarda yangın güvenliği sağlayan akılcı ve güvenilir bir malzemedir. Ayrıca kötü çevre koşullarından etkilenmez. Bu nedenle uzun ömürlüdür.

ÖLÇÜLERDE YANILTMAZ
Gazbeton, hassas boyutlarda üretilen bir yapı malzemesidir; ölçülerde asla yanıltmaz. Üstelik milimetrik duyarlılıkta kesilebilir. Uygulama kolaylığı sağlar. Kolay işlenir; delme ve oyma işlemleri kolaylıkla yapılabilir. Düzgün yüzeyli ve düzgün kenarlıdır. Bu yüzden, Gazbeton duvarlar üzerine yalın bir boya veya ince bir yüzey kaplama tabakası yeterlidir.

Gazbeton ÇEVRE DOSTUDUR
Gazeton az enerjiyle, tarım toprağı kullanılmadan üretilir. Radyoaktif ve toksit madde içermez. Hem üretim, hem de inşaat aşamasında çevreyi kirletmez. Isı yalıtım özelliği sayesinde yakıt tasarrufu sağlar, havayı kirletmez. Diğer yapı malzemelerinden farklı olarak, üretimde daha az hammadde kullanıldığı için, doğal kaynakların korunması sağlanmış olur. Bu yüzden çevreye duyarlıdır.

Gazbeton ÇOK AMAÇLIDIR
Bir yapıyı temel üzerinden çatıya kadar, sadece Gazbeton ürünleri kullanarak inşa etmek mümkündür. Ayrıca, sanatsal (heykel vs.) ve dekorasyon amaçlı olarak da kullanılabilir.

GAZ BETON YATAY DUVAR PANELLERİ
GAZ BETON – YATAY DUVAR PANELLERİ
ÜRÜN BOYUTLARI

Uzunluk (l) cm =>600
Genişlik (b) cm =>60
Kalınlık (d) cm
Kalınlık artışı 2,5 cm katları 10-30cm

Gazbeton Yatay Duvar Panelleri, her türlü betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike yapının iç ve dış duvarlarında kullanılabilen Donatılı Duvar Elemanları’dır. Bu paneller, kolon aralarına ya da kolon iç ve dış yüzeylerine monte edilerek uygulanabilir. Yatay Duvar Panelleri’nin bu özelliği, farklı işlevlerde ve seçeneklerde mimari cephe çeşitliliği oluşturmaya olanak sağlar. Montaj aparatları ve vinç yardımıyla kolayca ve hızla monte edilebilir. Donatılı Duvar Elemanları, üzerlerine gelebilecek farklı rüzgar ve deprem kuvvetlerini karşılayacak şekilde tasarlanır ve üretilir.

GAZ BETON ÇATI PANELLERİ
ÇATI PANELLERİ – ÜRÜN BOYUTLARI

Uzunluk (l) cm =>600
Genişlik (b) cm =Z60
Kalınlık (d) cm
Kalınlık artışı 2,5 cm katları 10-30cm

Gazbeton Çatı Panelleri, başta sanayi yapıları ve konut tipi yapılar olmak üzere çatı döşemeleri için üretilen donatılı, taşıyıcı, büyük boyutlu prefabrike yapı elemanlarıdır. Gazbeton Çatı Panelleri, düz, eğimli, saçaklı ve saçaksız, farklı çatı uygulamalarına olanak sağlar. Diğer Gazbeton Donatılı Elemanları ve yapı malzemeleri ile birlikte tam bir yapı sistemi oluşturur. Her türlü betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike yapının üzerine kolaylıkla monte edilebilir. Kalıp kullanımı gerektirmez, beton kullanımı ise yalnızca panel derzleri ve çevre kirişleri için gereklidir. Üstün ısı yalıtımı özelliği sayesinde çatıların ısı yalıtımı da sağlanmış olur.

GAZBETON HAKKINDA
Gazbeton, beton veya geleneksel kâgir malzemelere oranla çok hafif, buna ek olarak, içindeki hava kabarcıkları nedeniyle yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip, bir tür hafif beton olarak yapı sektöründe aranan bir malzemedir. Yapısındaki hava kabarcıkları dolayısıyla bu
malzemeye gazbeton adı verilmiştir. İngilizce adı “Autoclaved Aerated Concrete – AAC”, Almanca adı “Porenbeton” dur.
Gazbeton malzemeler bünyesindeki gözenekleri ve nedeniyle yapı sahibine yüksek ısı yalıtımı, kolay işlenebilirlik, iş gücü verimliliği ve deprem emniyeti sağlar.

Çevre dostu gazbeton modern çağımızın tüm gereklerini yerine getirmektedir. Üretim sürecinde kesinlikle çevre kirliliği yaratmaz, tehlikeli atıklar oluşturmaz ve ülke ekonomisi için değerli hammaddeler asla heba edilmez. Üretiminde düşük sıcaklıktaki buhar ile sertleştirme süreci enerji tasarrufu sağlar.

Gazbeton duvarlar özel tutkalı ile örülmesinden ve blokların büyük boyutlu olmasından dolayı plaka şeklini alarak levha özelliği taşımaktadır. Duvar blokları, asmolen bloklar, yalıtım plakları, kapı ve pencere lentoları, döşeme ve çatı plakları donatılı yatay ve düşey duvar elemanları, gazbeton ürün yelpazesini oluşturur. Bu çeşitli ürünler, yığma yapılarda bloklarla ya da donatılı düşey duvar elemanlarıyla taşıyıcı duvarları, plaklarla kat döşemelerini oluşturmak, betonarme iskeletli binalarda cephe ve bölme duvarlarını, betonarme ve çelik taşıyıcı sistemli sanayi yapılarında cephe duvarlarını, diyafram etkisi yapabilen çatı döşemelerini düzenlemek gibi çok çeşitli kullanım olanağı sağlar.

Türkiye, Dünya’nın büyük gazbeton üreticisi ülkeleri arasındadır. Gazbeton tüketimi ile Avrupa ülkeleri arasında ilk beşe girmektedir.

GAZBETON M3 FİYATI: 75 TL DİR.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Aralık’ta Malzeme Konusunda En Çok Aranan 200 Kelime!

strafor fiyatları (4095) plastik lambiri fiyatları (2001) ytong fiyatları (1849) atermit fiyatları (1638) gazbeton ölçüleri …