1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gayrimenkul Satış Sektöründe Milat!

Taşınmaz ticareti yönetmeliği 1 Eylül İtibariyle uygulanmaya başladı. Bugünden itibaren yalnızca yetki belgeli ofisler gayrimenkul faaliyetinde bulunabilecek, sözleşmesiz çalışma yapılamayacak…

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği bugün uygulamaya başlandı ve gayrimenkul satış sektörü kanunlar çerçevesinde düzenlendi. Bugünden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ve kişiler emlakçılık faaliyetlerinde bulunamayacak. Sektöre getireceği en büyük yenilik ise, gayrimenkul PR yönteminin gücünün ve işlem yapma kabiliyetinin artacak olması.

Emlak sektöründe mağduriyetleri ve kayıt dışılığı son erdirecek düzenleme hayata geçirildi ve gayrimenkul satış sektörü, konusunda uzman olan kişilerin yapabileceği bir iş kolu oldu. İlgili odalar ve ticaret il müdürlükleri yönetmeliğe aykırı faaliyet gösterenleri sıkı takip edecek ve yönetmeliğe aykırı faaliyet gösterenlere 100 Bin TL’ye kadar para cezası verilebilecek.

Yönetmelik, mülk sahipleri ve inşaat firmalarını da ilgilendiriyor

Türkiye’de emlak satış sektörünün artık kanunlar nezdinde disiplin altına alındığını dile getiren Ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, “İnşaat firmaları ve mülk sahipleri kanunlar nezdinde savunmasız kalmamaları ve yönetmeliğe aykırı faaliyette bulunmamak için mutlaka yetki belgeli ofislerle çalışmalı. Yeni yönetmelikle birlikte, emlak ofisleri sözleşmesiz pazarlama faaliyeti yapamayacağı için, mutlaka yetki sözleşmesi yapılmalı” diye konuştu.

Gayrimenkul PR Dönemi Başladı

Yönetmeliğin gayrimenkul satış sektöründe yeni iş yapma ölçütleri getireceğine dikkat çeken Ahmet Yılmaz, “Markalı emlak ofisleri de dahil olmak üzere tüm emlakçılar aynı yöntemi kullanıyorlar. Artık ilanı girip, brandayı asıp, müşterinin aramasını bekleme dönemi sona erdi. Eski alışkanlarla gayrimenkul satış pazarlaması yapılamayacak. Yeni dönemde satışları artırmada öne çıkacak konu, batılı ülkelerde olduğu gibi Advertorial çalışmalar yani Gayrimenkul PR modeli olacak. Alternatif pazarlama araçlarının işlem yapma hacmi artacak” açıklamasında bulundu.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.