SerMimar.Net
Son Dakika

Fabrika Bacalarına Online Takibe Çimento Sektöründen Başlanacak!

10 Ağustos 2012 SerMimar 1.422.440 Okunma 2 Dk Okuma

Hızlı Özet

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı sanayi tesislerinde baca gazı emisyonlarının sürekli ölçülmesi için sürekli emisyon ölçüm sistemlerinin kurulmasını zorunlu kıldı Sponsorlu ŞefBul Şantiyeniz için aradığınız tecrübeli şantiye şefi ve mühendisleri hemen bulun. Şefini Bul Sürekli emisyon ölçüm sistemlerinde emisyon verilerinin sağlıklı olarak alınabilmesi için bu sistemlerin seçimi, kurulumu, kalibrasyonu, bakımı ve işletiminde dikkat edilmesini sağlamak […]

SerMimar.Net Uzman Rehberi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı sanayi tesislerinde baca gazı emisyonlarının sürekli ölçülmesi için sürekli emisyon ölçüm sistemlerinin kurulmasını zorunlu kıldı

Baca Takip, Bacalara Online Takip, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, çimento sektörü, Fabrika Baca Temizliği

Sürekli emisyon ölçüm sistemlerinde emisyon verilerinin sağlıklı olarak alınabilmesi için bu sistemlerin seçimi, kurulumu, kalibrasyonu, bakımı ve işletiminde dikkat edilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığın çıkarmış olduğu “Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliği” 12/10/2012 tarihinde yürürlüğe girecek.

Tebliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte, sanayi tesislerinin, tebliğ ile getirilen yükümlülüklerini yerine getirerek doğru ve güvenilir ölçüm verileri elde etmelerini müteakip, sanayi tesislerinin bacalarında bulunan ölçüm cihazlarından elde edilen verilerin Bakanlık merkezine çevrimiçi (online) olarak aktarılması çalışmalarına başlanılacak.

206 adet sanayi tesisi ve 493 adet cihazdan elde edilecek verilerin toplanarak raporlanacağı, server sistemleri, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Referans Laboratuvarına kurularak, planlanan izleme ağının merkez altyapısı oluşturuldu.

İzleme ağına, sektörel bazda bir sıralama yapılacak. İlk olarak çimento sektöründen başlanılacak.

Tüm sanayi tesislerinin bağlantıları 2013 yılı sonuna kadar tamamlanarak, sanayi tesislerinin tamamı çevrimiçi (online) takibe alınması planlanıyor.

SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Tüm Yazıları