1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Eviniz Zamanda Bir Yolculuğa Hazır Mı?

Tarih içinde farklı coğrafyaları ve ulusları etkileyen mimari ve dekorasyon akımlarını incelemek, bugünü anlamanın en anlamlı yolu. House Beautiful dergisi, shaker, Fransız barok ve Provence stillerine mercek tuttu

SHAKER
Shaker, 1774’te İngiltere’nin Manchester şehrinden göç ederek Amerika’ya yerleşen Jane ve James Wardley’in kurduğu dini bir mezhep tarafından geliştirilmiş ve bu mezhebin inançlarından beslenmiş bir stildir.

1- Gereklilik ve kullanışlılık temalarıyla beslenen Shaker stili mobilyaları tanımlayan kelimeler; yalınlık, yenilikçi ve mükemmel bir marangoz işçiliği, kalite ve işlevselliktir. Topluluk, bu temalar gerçekleştirildiğinde, gerçek güzelliğe de erişilmiş olduğuna inanıyor.

2- Gerekli olmayan her türlü dekoratif temadan arınmış olan el yapımı ahşap Shaker masalar, dolaplar ve özellikle sallanan sandalyeler modern mobilya tasarımlarının da ilham aldığı bir estetik dile dönüştü.

3- Ortak mülkiyet ve komün hayatını benimseyen topluluğun ev düzenlemeleri belirgin olarak açık plan şeması, yalın bir dekorasyon ve doğal malzeme kullanımı ile şekilleniyor.

4- Shaker stili dekorasyonda koton, yün ve ipek örtüler dikkat çekiyor. Esasen koton ve basmalar yaz aylarının, kadifeler de kış aylarının seçenekleri oluyor. Kimi zaman ağır damask desenli kumaşlar da kullanılıyor.

5- Tavus kuşunun tüylerindeki koyu mavi ve orman yeşili gibi yoğun ve zengin tonlar, yakut kırmızısı, morumsu kırmızılar ve açık pembeler dekorasyonda tercih edilen renkleri tanımlıyor.

BAROK
1- Lüks temasının çok belirgin olduğu Barok, 17’nci yüzyılda zengin krallık saraylarında ortaya çıkan, abartı ve debdebenin doruğa çıktığı bir stil. Akıcı çizgilerle bütünleşmiş oymalı ve cilalı yüzeyli abanoz ve maun mobilyalarla belirginleşiyor.

2- Yumuşak ve kıvrımlı hatların öne çıktığı mobilyaların yüzey süslemelerinde incelikli marküteri, sedef ve bağa kakma görülüyor.

3- Altın yaldız kullanılmaya başlıyor.

4- Ayna önemli bir dekorasyon elemanına dönüşüyor. Tirbuşon tornalı dikmeleri olan ve kumaş kaplı yataklar dikkat çekiyor.

5- Bitkisel motifler, deniz kabukları, dal ve yaprak gibi doğal formlar, sarkan heykeller, madalyon ve kartuşlar ön plana çıkıyor.

PROVENCE
1- Provence, kırsal bölgelerde gelişen, zanaat işi ile ön plana çıkan ve halen çekiliciliğinden bir şey kaybetmeyen bir dekorasyon dili.

2- Sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratmak için rustik görünümlü, eskitilmiş ve çatlamış dokulara başvuruluyor. Krem, gri, beyaz ve altın varaklar kullanılıyor.

3- Lavanta tarlaları, deniz ve parıldayan güneşten ilham alan bu stil, dışarının güzelliğini ve doğayı içeriye taşıyor. Bu yüzden duvar ve mobilyalarda çok canlı renk vurguları kullanılıyor. Griyeşil, yumuşak gri-mavi, soluk pembe, hardal sarısı, terracotta kırmızısı, koyu

4- Mor ve turkuvaz gibi… Pürüzlü, sıvalı ve karo döşenmiş duvarlar, ahşap, karo ve taş döşemeli zeminler bu stilin karakteristiği.

5- Küçük ve zarif desenli kumaşlar kullanılıyor. Horoz figürü sıkça karşımıza çıkıyor. Çiçekler rustik sürahilerde sergileniyor.

SABAH

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Ev Alacaklara Radon Ölçümü Uyarısı!

İnşaat sektörünün hızla geliştiği Türkiye’de, uzmanlar ev alırken fiziki özelliklerin yanı sıra kanser riski oluşturan …