1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Boydak Holding, Van’daki 5 Bin Evin İç Döşemesini Üstlendi!

Bekir Boydak; Depremzedelerin kaldığı konteynır evlerin tüm iç döşemesini üstlendik. 5.000 konteynır evin nevresiminden, halısına kadar ihtiyaçlarını karşılama sözü verdik, dedi…

Anadolu’daki ‘bir elin verdiğini diğer el bilmesin’ görüşüyle sosyal sorumluluk projelerini bugüne kadar pek de duyurmayan Boydak Holding, üç yıl önce kurduğu Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı’yla başta eğitim olmak üzere her yıl milyonlarca liralık projeyi hayata geçiriyor. “Şirketlerimiz ayrı yardım yapmıyor. Vakfa bütçe ayırıyor” diyen Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, bu bütçeden aslan payını ise eğitim çalışmalarının aldığını vurguluyor.

ÇALIŞAN ÇOCUKLARINA BURS
Geçen yıl 19 milyon lira olan vakfın bütçesini bu yıl 20 milyon lira olarak belirlediklerini anlatıyor Boydak. Bu rakamın 15 milyon lirasının da eğitimde kullanılacağını ekliyor hemen. Çok sayıda okul yaptırdıklarını anlatan Boydak, bu yıl Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının inşaatına başladıklarını, onun yanında bir de kız öğrenci yurdu inşa edeceklerini söylüyor. Eğitimde asıl payı ise öğrenci bursları alıyor. Boydak Holding şirketlerindeki 12 bin 500 çalışanın okula giden çocuklarına burs veriyor vakıf. Yılda 6 milyon liranın bu bursa ayrıldığını belirten Bekir Boydak, bu yıl 1.000 yeni eleman alacaklarını ve bu sayının artabileceğini de ekliyor sözlerine.

5.000 KONTEYNIR EVİ DÖŞÜYOR
Eğitimin dışında Marmara ve Pasifik depremi gibi doğal afetlerde de genellikle devletle birlikte hareket edip yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söylüyor Boydak. Son olarak Van depreminde 5.5 milyon lira tutarında yardımda bulunduklarını anlatan Bekir Boydak sözlerini şöyle sürdürüyor: “Depremzedelerin kaldığı konteynır evlerin tüm iç döşemesini üstlendik. 5.000 konteynır evin nevresiminden, halısına kadar ihtiyaçlarını karşılama sözü verdik.”

Atık kağıt denimle buluştu: Blue&White
Çevreci anlayışla doğaya saygılı ürünler geliştirmek üzere uzun süredir çalışmalar yapan Çalık Denim, Malatya’daki AR-GE tesislerinde ürettiği yeni ve özel bir kumaşı dünya denim sektörüne tanıttı. Çevreye duyarlı iş anlayışı çerçevesinde geri dönüşümlü kâğıt kullanılarak üretilen Blue&White adındaki yeni kumaş, kâğıt ve denimin uyumunu yansıtıyor. Blue&White’ta istenen kalınlığa göre ayarlanabilen kâğıt kullanılabiliyor. Tasarımcılara yeni bir ilham kaynağı olan kumaşın istenilen modele göre esneklik kazandığı da ifade ediliyor.

Nar kabuğu kullandı
Dünyaca ünlü birçok tasarım atölyesine gönderilen “Blue&White”, Çalık Denim’in üçüncü üretim yönteminin bir sonucu olarak gösteriliyor. Geleneksel denim üretiminin yanı sıra, firmanın geliştirdiği retina yöntemiyle dünyada ses getiren Çalık Denim; AR-GE çalışmaları doğrultusunda, recycle-organic üretim teknikleriyle nar kabuğu başta olmak üzere pek çok doğal materyali sektöre kazandırdı.

Diesel ve GAP’a kumaş satıyor
Malatya’daki fabrikasında 1.488 çalışanı bulunan Çalık Denim, 130 bini kapalı olmak üzere 375 bin metrekarelik bir alanda üretim yapıyor. Avrupa, ABD, Uzakdoğu ve Kuzey Afrika’ya ihracat yapan şirketin yıllık kumaş üretimi 36 milyon metre. Bunun yüzde 80’i denim kumaşlardan oluşuyor. Öne çıkan müşteriler ise Diesel, H&M, Calvin Klein, G-Star, GAP, Marks&Spencer gibi ünlü markalar.

Sabah

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

“Depreme Dayanıklı Yapının Bedeli Yüksek”

Depreme dayanıklı yapının bedeli yüksek Dünyada iki türlü yapı vardır. Bir tanesi yalnızca düşey yükler, …