1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bölgelerin Deprem, Su Baskını ve Yangın Riskleri Belirlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yürütecekleri Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi kapsamında hazırlanacak risk haritasına göre, bölgelerin deprem, su baskını ve yangın risklerinin belirleneceğini bildirdi.

afet riski, Afet yönetimi, Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Deprem, Erdoğan Bayraktar

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ülkenin kalkınması, gelişmesi ve insanlarının mutlu olabilmesinin, sadece kişi başına düşen milli gelirin artırılmasıyla gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Teknik altyapının, medeniyetin en temel göstergeleri arasında yer aldığına işaret eden Bayraktar, bu bakımdan Türkiye’nin geldiği noktada kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Bayraktar, dünya nüfusunun yüzde 50’den, Türkiye nüfusunun yüzde 75’ten fazlasının şehirlerde yaşadığına dikkati çekerek, Bakanlık olarak şehirleri, kasabaları, köyleri salaş ve kaçak yapılarla afet riski taşıyan binalardan kurtarmak için var güçleriyle çalışacaklarını anlattı.

”Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi”

Bakanlık olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ”Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi” üzerinde çalıştıklarını dile getiren Bayraktar, projeyle bölgelerin risk haritasının çıkarılacağını bildirdi.

Haritada, bölgelerin deprem, su baskını ve yangın risklerinin belirleneceğini belirten Bayraktar, ayrıca havaalanına yakın bölgelerde uçak düşmesine, petrol dolum tesisi yakınında patlamalara karşı risk durumunun tespit edileceğini vurguladı.

Bölgelere risk puanı verilecek

Bu alanların afet yönetim modellerinin belirleneceğini ve bölgelere risk puanı verileceğine işaret eden Bayraktar, bu puanlarla alanların hangi tehlikelere daha açık olduğunun ortaya çıkacağını kaydetti.

Bayraktar, çalışmayla ülkenin risk önceliğinin belirleneceğine ve Türkiye’nin kentsel dönüşümdeki yol haritasının çıkarılacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

”Bu çalışmalar önce ülke genelinde, makro ölçekli olacak. Daha sonra da iller bazında ve ilçeler bazında mikro ölçeklere kadar inecek. İstanbul’un deprem geçmişi var mı- Var. Bu deprem geçmişinin sonucunda hasarlar var mı- Var. Yıkımlar var mı- Var.

Bu konuda AFAD çalışıyor, Devlet Su İşleri’nin çalışmaları var. Bizim de olacak. Bir ortak çalışma neticesinde buralar peyderpey dönüştürülecek, bundan kaçış yok. Önce Türkiye genelinin daha sonra il ve ilçelerin risk haritası çıkarılacak.”

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Depremlerin Gölgesinde Barınma Sorunu: Kira Enflasyonu Yakın Tarihte İlk Kez Üç Haneye Çıktı

Depremlerin gölgesinde barınma sorunu: Kira enflasyonu yakın tarihte ilk kez üç haneye çıktı Prof. Dr. …