1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Biz Yaşadık, Başkaları Yaşamasın!

İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin yakınları 13’üncü kez İstanbul Galatasaray Meydanı’nda, Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde buluştu. Sorumluların yargılanması ve adaletin yerini bulması talebini bir kez daha dile getiren aileler, “Biz yaşadık, başkaları bu acıyı yaşamasın. Adalet mücadelemizdeki ısrarımız bunun için” dedi.

adalet, Arka Sıradakiler, Arka Sıradakiler dizisi, Bayram Otel, elektrik çarpması, galatasaray meydanı, iş cinayetleri, istanbul, samsun iş kazası, van bayram otel, vicdan ve adalet nöbeti

SAMSUN’DA ÖLEN 5 İŞÇİ
Aileler adına basın açıklamasını, Van Bayram Otel’de geçtiğimiz yıl meydana gelen iş cinayetinde yaşamını yitiren gazeteci Cem Emir’in kardeşi Sinem Emir okudu. Emir, sözlerine, Samsun Tekeköy’deki bakır işletmesinde 25 Kasım’da tonlarca ağırlıktaki kapağın düşmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçiyi anarak başladı. Bu işletmede asıl işveren Cengiz İnşaat’ın işi taşeronun da taşeronuna verdiğine dikkat çeken Emir, şunları söyledi: “Bu kadar işçi sırtından para kazanılan yerde güvenlik olur mu? Tabii ki olmaz. 21 işçi sendikalaşmaya çalıştığı için aynı işyerinde işten atılmış. Bu koşulları sürdürmek isteyen işverenler ve o işyerlerini denetlemeyenler, ister mi işçilerin kendi hakları için örgütlenmesini?”

İşçiler için bu ay da, hem yargılamalarda hem de “iş kazalarında” aynı tablonun yaşandığını, değişen hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Emir, “İşte bu nedenledir ki; ısrarla, ‘İş kazası değil… Cinayet!’ demeye ve adalet mücadelelerimize devam ediyoruz. Vicdan sahibi, adalet duygusunu yitirmemiş herkes ‘bu vahşeti’ anlayarak davranmalı diyoruz. Başka canlar yanmasın diye…” şeklinde konuştu.

AÇILIŞA HARCADIKLARI PARANIN ONDA BİRİNİ HARCAMADILAR
Vicdan ve adalet nöbetinde bu kez ailelerle röportaj yapan isim, Express dergisinden gazeteci Ayşe Çavdar’dı. Çavdar, ilk olarak İstanbul Esenyurt’ta kaldığı şantiyedeki çadırların yanması sonucu yaşamını yitiren inşaat işçisi Barış Kıyak’ın kardeşi Damla Kıyak’la konuştu. Kıyak, “O alışveriş merkezinin açılışına harcadıkları paranın onda birini işçilerin güvenliği için harcasalar bunlar olmayacaktı. İş cinayetleri bitmek bilmiyor. Bizler tüm sorumluların yargılanmasını istiyoruz. Başka cinayetler yaşanmasın istiyoruz” dedi.

BAYRAM OTEL CİNAYETİNİN ÜSTÜ KAPATILIYOR
Haber için bulunduğu Van’da, 9 Kasım 2011’de meydana gelen 2’inci depremde, Bayram Otel’in çökmesi sonucu yaşamını yitiren Cem Emir’in babası Mehmet Ali Emir ise şunları kaydetti: “Orada ilk depremin ardından büyük bir ihmal yaşandı. Bunu bize yaşatanlar da belli, adres belli. Ama bu adresler üzerine gidilmiyor. 13 Kasım’da ilk duruşma yapıldı, tek yargılanan Bayram Otel’in sahibiydi. Van Valisi, AFAD yetkilileri, AFAD’dan sorumlu bakan Beşir Atalay’ın yargılanmaması için her şey yapılıyor. Üstü kapatılıyor. Biz tüm sorumlular yargılansın, adalet yerini bulsun istiyoruz.”

NEDEN BU RESİMLER ÇOĞALSIN?
İstanbul Davutpaşa’da 4.5 yıl önce meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Hüseyin Taylanoğlu’nun eşi Fadime Taylanoğlu, “Dava 1.5 yılda açılabildi, 5 yıldır sürüyor. 23 aile birlikte mücadele ediyoruz. 4 yıl sonra nihayet Zeytinburnu Belediye Başkanı’nın sanık sıfatıyla yargılanmasını sağlayabildik” dedi. Taylanoğlu, belediye başkanının duruşmaya gelmediğini, mahkemeye hasta olduğuna ilişkin rapor gönderdiğini, ancak sonra aynı saatlerde Boğaz’da yemekte olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı. Taylanoğlu, “Biz bu acıyı yaşadık, başkaları neden yaşasın? Neden bu resimler çoğalsın? Biz bu yüzden mücadele ediyoruz” diye konuştu.

3 YIL OLDU, ADALET YOK!
Arızayı gidermek için çıktığı elektrik direğinde elektrik çarpması ve boğulma sonucu yaşamını yitiren BEDAŞ işçisi Erkan Keleş’in ağabeyi Mustafa Keleş, “Kardeşim yarım saat o direkte asılı kaldı. Adli Tıp raporu boğularak öldüğünü söylüyor. BEDAŞ yetkilileri, 300 metre gidip kardeşime bakma gereği duymuyor. 3 yıl oldu, hâlâ dava açılamadı” dedi.

O ARABA HEPİMİZİ ALTINA ALDI
Arka Sıradakiler dizisinin setinde geçtiğimiz 1 Mayıs’ta yaşanan iş cinayeti sonucu hayatını kaybeden Selin Erdem’in annesi Hacer Erdem de sorumluların yargılanmamasına tepki gösterdi. Olayın basit bir trafik kazası gibi gösterilmek istendiğine dikkat çeken Erdem, şöyle devam etti: “Bu bir cinayetti. Kızıma çarpan şoför 4 ay sonra bırakıldı. Bu mu adalet? Davayı, bizim bile haberimiz olmadan 2 günde açtılar. Savcıya ulaşmamız bile mümkün olmadı. O araba yalnız kızımı değil, hepimizi altına aldı.”

BİR DAHAKİ NÖBET 6 OCAK’TA
İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin adalet arayan yakınları ve yaralananlar, her ayın ilk Pazar günü İstanbul Galatasaray Meydanı’nda Vicdan ve Adalet Nöbeti tutuyor. Bir dahaki nöbet, 6 Ocak 2013’te yapılacak.

SEVGİM DENİZALTI/BİRGÜN

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da 35 Bin Binada İnceleme: 15 Bini Riskli Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul isimli projesini tanıttı, megakentte 35 …