1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Binada Kat Mülkiyeti Nedir?

Tamer Heper, Posta Gazetesi’ndeki bugünkü yazısında ” Baştan karışık ” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Heper, bugün yazdığı yazıda kat mülkiyeti olmayan okuyucusunun neler yapması gerektiği ile ilgili merek edilenleri yanıtlıyor…

Soru: Babamın tek erkek çocuğu olduğum için ölümüne kadar onlarla yaşadım. İki katlı tapulu bir evi vardı, bunun üzerine kendi imkanlarımla bir kat daha yaptım, şimdi kardeşlerimle ihtilafa düştük, burumumuz ne olur? • H.

Cevap: Probleminiz gerçekten tam bir problem, ilk nedenini hemen söyleyeyim. Mektubunuzda “Ben babamın tek erkek çocuğuyum” diyorsunuz ama imza hanesinde bir hanım ismi var, hangisi doğru? Sonra aslolan miras bırakanın hayatta iken sahip olduğu her şeyin ölümü ile mirasçılarına kalmasıdır. Bahsettiğiniz ev tapulu bir ev olmakla ve tapusu babanız adma olmakla, ölümünde de aslolan bu evin mirasçılar arasında paylaşılmasıdır. Doğrusu işiniz zor. Çünkü binada kat mülkiyeti yok, yani böylece katları da birbirinden ayırmak mümkün değil. Yani kat mülkiyeti olsaydı üçüncü katın tapusunu adınıza alır bu işi bitirirdiniz ancak ihtilafı bir şekilde sulhen halletmenizi tavsiye edeceğim.

Posta/Tamer Heper

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Zbs Alfa Çelik KOBİ’lere 60 Ay Vadeli Çelik Fabrika Yapacak!

Bugüne kadar yaklaşık 350’ye yakın proje geliştiren ve 2008 Aralık ayında Zbs ile ortaklık kuran …