1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Banyolarda Hastalara Özel Düzenlemeler!

Banyolar ülkelerin kültürel farklılıklarına göre değişik mekanlar. Batılılarda klozet ve lavabo banyo bir arada oluyor. Amerika’da klozet de banyo içerisinde.. Bizde kopyacılık başladı başlıyalı böyle yapan mimar ve müteahhitler var. Oysa biz hela ile banyoyu birarada asla bulundurmayız.

Şimdilerde özellikle Hac farizasını yerine getiren Müslümanlar, orada yararını gördükleri “klozeti evlerine de sokmaya başladılar. Yaşlılar ve hastalar için gerekli olduğunu düşünüyorlar. Oturup kalkmalarda zorlanan hasta ve yaşlılar kadar hamileler için de klozet yayarlı olmakta. Fakat klozette taharet sıkıntısı çekilmesi, tedirgin ediyor. Bunun da çaresini buldular. Taharet hortumları da giderek yaygınlaşmaya başladı. Duşakabinler en pratik banyolar olarak görülüyor. Fakat onların sıkıntısı, evde yaşlı ve hastalar olduğunda ortaya çıkıyor. Yaşlı ve hastalara duşakabin içinde yardımcı ulunamıyor. Üzüntülere yol açıyor.

Öte yandan banyo zemininin ıslak ve kaygan olmamasını sağlaması yönünden duşakabinler yaşlı ve hastalara faydalı oluyor.

Öte yandan banyolarda yer kaplama malzemeleri arasında; halı, sert ağaç, laminat kaplama, işlenmiş ahşap, taş, vinil ve seramik vardır. Ancak bunların içinde en yaygın kullanılan malzeme seramiktir. En iyi banyo kaplaması olarak tanımlanır. Mekana ağırlık katar, su geçirmezdir ve diğer malzemelerden ucuzdur. Kolay temizlenir. Ancak kaygan bir yüzeye sahip olması dezavantajlarındandır.

Akit

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Girdi Maliyetlerindeki Artış Sonrası Müteahhitlerden Fiyat Farkı Talebi

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yaşanan fiyat artışları sonrası müteahhitler fiyat farkı talep etti. Türkiye …