1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

2024 Emekliye Ek Zam Ödemesinde Tarih Netleşti

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması ve emekli maaşlarına ilave zam yapılmasını öngören çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın ardından Bakan Işıkhan, ek zam ödemelerinin tarihini açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı ise ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Ek zamda tarih netleşti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise emeklilere ödenecek zam farklarının ödeme tarihlerini duyurdu.

Bakan Işıkhan’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle oldu:

“Ocak 2024 itibarıyla %49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.”

Asgari prim gün sayısı 450’ye indirildi

Öte yandan Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında kısa çalışma gerekçelerine “genel salgın” durumu da eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı ise 600’den 450’ye indirildi.

Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çalışma Saatleri Kısalacak mı?: Bakan Işıkhan’dan Uyarı

Çalışma saatlerinin kısalacağına ilişkin tartışmalarla ilgili uyarılarda bulunan Bakan Vedat Işıkhan, “Bakanlık tarafından bir açıklama …