1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

140 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor!

Proje kapsamında 25 tünelden 24’ü tamamlanırken Ordu-Sivas arasında son tünel kaldı. Hattın tamamının açılması ise 2017’nin sonu-nu bulacak

140-yillik-hayal-gercek-oluyor

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nda sona yaklaşıldı. Ordu-Sivas arasındaki son tünelin de tamamlanmasıyla 140 yıllık hayal gerçek olacak.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, projenin gerçekleşmesiyle Akdeniz’de üretilen tüm ürünlerin Karadeniz üzerinden Kafkas ülkelerine, Karadeniz’de imal edilen malların da Akdeniz’e kısa sürede ve ucuz maliyetle naklinin gerçekleşeceğini söyledi. Projenin tamamlanmasının ardından 5 coğrafi bölgenin, 40’ın üzerinde ilin ve birçok ülkenin bundan faydalanacağını ifade eden Yılmaz, “140 yıllık hayal olan Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi 2017 yılında hayata geçirilecek. Proje oldukça yerinde bir yatırım. Projeyi güncel tutmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerekli çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin de projenin Karadeniz ve Akdeniz yolu üzerindeki iller arasında ticaret ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yapıldığını belirtti. Projenin, Akdeniz’i Karadeniz’e ulaştıracak en kısa yol olacağını dile getiren Şahin, “Geliş yolu üzerinde çok fazla problemimiz kalmamış. İnşallah 140 yıldır yapılmayan bu yol, 2017 yılının sonunda bitecek. 25 tünelden 24’ü bitmiş durumda.

Kalan bir tane de bitmek üzeredir. Ufak tefek yol noksanlıkları var. 80 kilometre kadar bakım yapılacak. İnşallah Ordu-Sivas arasındaki o yol da bittiğinde bu proje tamamlanacak. Geri kalan yollarda hiçbir sıkıntımız kalmadı” ifadesini kullandı.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.