SerMimar.Net
Son Dakika

TOKİ Kuyumculuk Meslek Lisesi Yeni Dönem de Açılacak!

10 Haziran 2011 SerMimar 1.640.778 Okunma 2 Dk Okuma

Hızlı Özet

Türkiye’de ilk kez, sadece kuyumculuk eğitimi verecek olan TOKİ Kuyumculuk Meslek Lisesi, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde açılmaya hazırlanıyor İstanbul Kuyumcular Odasının (İKO) dergisi İKOVİZYON’da yer alan habere göre, 9 bin metrekare alan üzerinde 24 7 derslikli, 2 katlı atölye binasına ve 4 yıllık süreçte 1.500 öğrenci kapasitesine sahip lise, TOKİ tarafından Sefaköy’de yapıldı. Sponsorlu Plastik […]

SerMimar.Net Uzman Rehberi

Türkiye’de ilk kez, sadece kuyumculuk eğitimi verecek olan TOKİ Kuyumculuk Meslek Lisesi, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde açılmaya hazırlanıyor

İstanbul Kuyumcular Odasının (İKO) dergisi İKOVİZYON’da yer alan habere göre, 9 bin metrekare alan üzerinde 24 7 derslikli, 2 katlı atölye binasına ve 4 yıllık süreçte 1.500 öğrenci kapasitesine sahip lise, TOKİ tarafından Sefaköy’de yapıldı.

Okulun, sektörün beklentilerini karşılayacak nitelikte elemanlar yetiştirmesini sağlamak amacıyla çalışmalara başlayan İKO, konuyla ilgili sektör ve eğitim camiasından katılımla bir dizi toplantı düzenledi.

İKO, İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (İDMMİB) ve Kuyumcukent’in üzerinde çalıştığı lisenin yapılandırılması ve teknik çalışmalarını içeren rapor tamamlandı ve Mart ayında Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı’na sunuldu.

İKO Başkanı Alaattin Kameroğlu, yaptığı değerlendirmede, Avrupa ve Uzakdoğu’da okulların eğitim müfredatlarının araştırılıp, bu konuda en iyi eğitim veren okulların örnek alınabileceğini belirterek, eğitimde mutlaka mesleki İngilizce’ye önem verilmesi ve bu kapsamda yurt dışı odaklı bir eğitim politikası izlenmesinin gerekli olduğunu kaydetti.

AA

SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Tüm Yazıları